Labrīt

Latvijā apstiprināts pirmais koronavīrusa «Covid-19» gadījums

Labrīt

Pēdējos trīs gados teju dubultojies izsniegto darba atļauju skaits trešo valstu pilsoņiem

Valsts nekustamie īpašumi gatavojas šogad pārdot 147 objektus

«Valsts nekustamie īpašumi» šogad gatavojas pārdot 147 objektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

''Valsts nekustamie īpašumi'' (VNĪ) šogad gatavojas pārdot 147 objektus, intervijā Latvijas Radio sacīja VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Pārdodot īpašumus, pērn VNĪ ieguva 4,1 miljonu eiro, un līdzvērtīgu naudas apjomu uzņēmums cer iegūt arī šogad. Paredzēts, ka iegūtā nauda tiks ieguldīta esošo īpašumu sakārtošanā un jaunu projektu realizēšanā. Griškevičs uzsvēra, ka VNĪ vēlas rīkoties piesardzīgi un analizēs veidus, kādos veikt darījumus, lai neietekmētu nekustamo īpašumu tirgu

"Pērn pārdevām 76 īpašumus 4,1 miljona eiro vērtībā. Naudu ieguldām esošo īpašumu sakārtošanā un plānojam kopējos ieņēmumus līdzvērtīgā apjomā," norādīja VNĪ vadītājs. Īpaši Griškevičs izcēla ēku Elizabetes ielā 2, Rīgā, kas plašāk pazīstama ar nosaukumu "Pasaules tirdzniecības centrs "Rīga"", uz kurieni varētu pārcelt Ekonomikas ministriju. VNĪ piedāvā šeit veidot "nākotnes biroju" un attīstīt ēku arī gadījumā, ja ministrija atteiksies īpašumu pielāgot savām vajadzībām, teica Griškevičs.

Tāpar VNĪ plānos ietilpst Iekšlietu ministrijas ēku rekonstrukcija Gaujas ielā 15. "Šeit redzam iespēju rekonstruēt esošās būves - centralizēt iekšlietu resoru šajā adresē kopā ar robežsardzes centrālo aparātu," teica Griškevičs. Starp VNĪ šogad paredzētajiem lielākajiem nekustamo īpašumu projektiem ir arī Jaunais Rīgas teātris, Okupācijas muzejs u. c.

KONTEKSTS:

Valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) apgrozījums 2019. gadā bija 40,25 miljoni eiro, kas par 2,5% jeb 0,98 miljoniem eiro pārsniedz iepriekšējā gada apgrozījumu.

Iegūtos līdzekļus novirzīs valstij nepieciešamo īpašumu sakārtošanā. Lielākie VNĪ Rīgā pārdotie objekti ir Indriķa ielā 8B (679 000 eiro) un Čiekurkalna 7. šķērslīnijā 7, 7A (643 000 eiro), kā arī objekts Rojas ielā 8/10 un Poruka prospektā 12, Jūrmalā (949 250
eiro). Tāpat pērn veiksmīgi pārdota bijusī "Čekas" māja Pils ielā 7, Cēsīs (195 600 eiro).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti