Rīta Panorāma

Pirmizrāde Leļļu teātra 75.dzimšanas dienā - Otfrīds Preislers "Mazā raganiņa"

Rīta Panorāma

Intervija ar Inu Strazdiņu par ārpolitikas aktualitātēm

Zitu Zariņu par Valsts kontroles atzinumu par Valsts saimniecību

Valsts kontrole: Zemkopības ministrijas uzskaitē nav bijuši ievērojami pazemes aktīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zemkopības ministrijas uzskaitē nav nonākuši ievērojami pazemes aktīvi - kūdras, smiltis un grants, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā par Latvijas saimnieciskā gada pārskatu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja VK padomes locekle Zita Zariņa.

"Mēs esam konstatējuši problēmu ar pazemes aktīvu uzskaiti - kūdra, smilts, grants. Zemkopības ministrija savā uzskaitē nav ņēmusi diezgan lielus kūdras, smilts, grants apjomus. Tam par iemeslu var būt gan nolaidība, gan nezināšana," teica Zariņa. Viņa arī norādīja, ka šīs problēmas ilgušas gadiem un "cipari ir uztraucoši". Par pārkāpumiem Zemkopības ministrijā VK revīziju plāno publicēt oktobra beigās.

Savukārt intervijā Latvijas Radio Zariņa norādīja, ka tāpat kā citos gados, konstatēti arī pārkāpumi ar attīstības vajadzībām paredzēto naudu, kas tiek piešķirta tā dēvēto ministriju prioritāto pasākumu ietvaros. "Esam arī iepriekš teikuši, ka šeit ir trūkukmi. Mēs redzam, ka 40% tomēr tiek sadalīti ārpus šīs sistēmas. Mēs redzam, ka sadalītā nauda netiek izmantota sākotnējiem mērķiem.Tas norāda uz sliktas kvalitātes budžetu," teica Zariņa.

Paredzēts, ka otrdien, plkst. 10.00 preses konferencē valsts kontroliere Elita Krūmiņa un Valsts kontroles padomes locekļi Zariņa un Edgars Korčagins informē par secināto finanšu revīzijā “Par Latvijas Republikas 2018.gada pārskatu par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem” atklātajām problēmām un attiecīgi Valsts kontroles atzinumu, kā arī nepieciešamajiem uzlabojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti