Panorāma

VID aicina palīgā citas instutūcijas

Panorāma

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs sāk pārvest darbus

Ostās maina politiskos pārstāvjus

Valsts kontrole aicina pārskatīt brīvostu valdes locekļu iecelšanas kārtību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien, 8.martā, pieņēmusi lēmumu veikt izmaiņas Rīgas un Ventspils brīvostu valžu sastāvos, vairākos no līdz šim ostu valdēs strādājošajām amatpersonām pārceļot darbā no vienas brīvostas valdes uz otru.

Lai gan valdība šobrīd nevērtē iespēju mainīt ostu valdes locekļu izvēles kārtību, Valsts kontrole (VK) valdības sēdē pauda viedokli, ka esošo praksi būtu nepieciešams mainīt.

„VK aicina valdību pārvērtēt līdzšinējo ostas locekļu iecelšanas kārtību un attiecināt arī OECD vadlīnijas vai norādes, kas ir adresētas tieši Latvijas Republikai. OECD vadlīnijas runā par korporatīvo pārvaldību, un līdz šim tās nav ņemtas vērā. Taču tās ir būtiskas, lai nodrošinātu ostu pārvaldes darba efektivitāti. Ostas, kā mēs zinām, ir būtisks elements Latvijas tautsaimniecībā un nodrošina valsts budžetā būtiskus ieņēmumus,” sacīja VK pārstāvis Valērijs Stūris.

Šobrīd ostu valdes locekļu iecelšana ir politisks lēmums, atgādina VK. Tomēr, ņemot vērā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD ieteikumus, ostās būtu ieviešama līdzīga pārvaldība, kā uzņēmumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti