Valsts kasei piešķirs 300 000 eiro prēmijām darbiniekiem par valsts parāda pārfinansēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts kasei tiks piešķirti 300 000 eiro prēmijām tiem darbiniekiem, kas sekmīgi apkalpojuši valsts parādu, tādējādi arī ietaupot valsts naudu.

Valsts kases Prognozēšanas un finanšu plānošanas departamenta direktore Jevgēnija Jalovecka Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina, ka runa ir par pērn decembrī veiktajiem Valsts kases darījumiem - notika ASV dolāros uzņemto parāda saistību daļēja pārfinansēšana ar atbilstoša termiņa eiro obligācijām.

Tādējādi ir izdevies samazināt procentu maksājumus par aizņemtajiem resursiem un gūt ievērojamu ietaupījumu valsts budžetā.

"Attiecīgi veicot šos darījumus, mēs guvām diezgan būtisku procentu izdevumu ietaupījumu valsts budžetā, kas periodā no 2016.gada līdz 2021.gadam kopā veido aptuveni 85 miljonus eiro," teica Valsts kases pārstāve, norādot, ka šajā gadījumā bijusi "proaktīva parāda vadība", kuras mērķis bija optimizēt valsts parāda apkalpošanas izmaksas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Jalovecka atzina, ka labvēlīgie apstākļi tirgū Latvijas parādsaistību pārfinansēšanai izveidojušies tieši 2015.gadā. Valsts kase turpina vērtēt, vai iespējams atkārtoti veikt šādus darījumus. "Šobrīd situācija finanšu tirgos vairs nav tāda, lai mēs, veicot šādus darījumus, varētu gūt arī finansiālu izdevīgumu," teica Valsts kases pārstāve.

Viņa norādīja, ka valsts parādsaistību pārfinansēšana šajā gadījumā bijis "ārkārtas pasākums un ārpus darba pienākumiem".

"Bija ilgstoša sagatavošanās šā darba veikšanai, jo mēs vērtējām kopš 2015.gada pavasara iespēju veikt šādus darījumus," teica Jalovecka.

Valsts kasē plānots prēmēt līdz 50 darbinieku jeb mazāk nekā trešo daļu no iestādē strādājošo skaita. Prēmijas apmērs būs atkarīgs no katra darbinieka ieguldījuma.

Jau ziņots, ka Latvijai pērn decembrī izdevās daļēji pārfinansēt savulaik ASV dolāros uzņemtās parādsaistības ar atbilstoša termiņa eiro obligācijām. Panāktais valsts parāda apkalpošanas izdevumu  samazinājums līdz 2021. gadam novērtēts aptuveni 85 miljonu eiro apmērā.

Finanšu ministrija norādīja, ka tādējādi izmantota unikāla situācija finanšu tirgos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti