Valsts kase: Turpinās pārrunas par investīcijām LM, iespējas piesaistīt līdzekļus vēl ir

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Patlaban turpinās pārrunas ar potenciālajiem grūtībās nonākušā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) investoriem, un iespējas piesaistīt līdzekļus kompānijai joprojām pastāv, norādīja Valsts kases biroja vadītājas vietniece Sandra Gīle.

"Ar katru dienu, tuvojoties termiņam, kurā uzņēmumam jānovērš tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāna nosacījumu [par līdzekļu piesaisti] neizpilde, izredzes TAP ietvaros piesaistīt līdzekļus uzņēmuma darbības atjaunošanai samazinās. Tomēr joprojām tiek veiktas pārrunas ar vairākiem investoriem, un iespējas piesaistīt līdzekļus attiecīgajā termiņā joprojām nav izslēgtas," klāstīja Gīle.

Kā galveno iemeslu, kāpēc līdz šim investori nav vēlējušies ieguldīt kompānijā, viņa minēja LM akcionāru attieksmi un nevēlēšanos sadarboties kopēja mērķa sasniegšanai.

LM ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Liepājas tiesa ir apstiprinājusi uzņēmuma glābšanas plānu, kas paredzēja kompānijas darbības atsākšanu līdz septembra beigām. Paredzēts, ka kompānijai arī tiks piesaistīts investors. Tomēr tas joprojām nav noticis.

Kompānijas TAP administrators Haralds Velmers paziņojis, ka prasīs kompānijas maksātnespēju, ja līdz oktobra beigām metalurgā neieplūdīs pirmās investīcijas, kā to paredz TAP pasākumu plāns.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.1

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti