Panorāma

Meistarklases pie Dmitrija Baškirova

Panorāma

Pirmās pārmaiņas, gatavojoties eiro

Iedzīvotāji krāj valsts obligācijas

Valsts kase: Krājobligācijas ir ļoti pieprasītas; jāpaplašina pārdošana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Krājobligācijas ir tik pieprasītas, ka jādomā par pārdošanas kanālu skaita palielinājumu, atzīst Valsts kase.

„Ir izpildīts aptuveni procents no kopējās programmas, un valdība domā par iegādes vietu skaita palielinājumu,” norādīja Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre.

Šobrīd ir apritējis gandrīz mēnesis, kopš iedzīvotāji var tiešā veidā kreditēt valsti, pērkot krājobligācijas. No pirmdienas iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja iegādāties arī sešu mēnešu krājobligācijas.

Nepilnu mēnesi kopš krājobligāciju piedāvājuma sākšanas šī gada 19.jūnijā kopējais pārdoto krājobligāciju apjoms ir sasniedzis 150 000 latu. Kopumā plānots šādi aizņemties vairāk nekā 135 miljonus latu. Lielāku interesi pircēji ir izrādījuši par garāko termiņu - piecu un desmit gadu krājobligācijām.

Kā atzīst banku eksperti, to varēja gaidīt, jo banku depozīti pieciem gadiem piedāvā zemākus procentus, bet uz 10 gadiem ir reti sastopami un paģēr lielus ieguldījumus. Finanšu minisrtrija skaidro, ka tieši uzkrājumu veicināšana ir obligāciju misija. „Tā nav tikai valsts parāda finansēšana. Tā ir nepieciešamība iedzīvotājiem,” uzsver Bajāre.

Viņa skaidro, ka nopietnāk izvērtēt obligāciju projekta vērtību varēs rudenī un ziemā, taču jau šobrīd varot teikt, ka ir jāpaplašina iespējas iegādātāies obligācijas, ko līdz šim varēja paveikt tikai internetā. Tādēļ drīzumā to varēs izdarīt arī Latvijas Pasta nodaļās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti