Dienas notikumu apskats

Ziemas paralimpisko spēļu atklāšana paiet Ziemeļkorejas zīmē

Dienas notikumu apskats

Slovākijas vicepremjers un iekšlietu ministrs atkāpjas no amatiem

VID vadību uztic Dacei Pelēkajai, jaunu ģenerāldirektoru meklēs konkursā

Valsts ieņēmumu dienestu pagaidām vadīs Dace Pelēkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība sēdē otrdien, 13.martā, plāno lemt par Valsts ieņēmumu (VID) dienesta ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja iecelšanu. Šajā amatā plānots iecelt līdzšinējo ģenerāldirektores vietnieci Daci Pelēko, kura 2016.gadā vairākus mēnešus pildīja dienesta vadītāja pienākumus. Savukārt jauns VID ģenerāldirektors tiks meklēts konkursā, pirmdien pēc tikšanās ar dienesta vadošajām amatpersonām paziņoja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

Sestdien negaidīti mūžībā aizgājušās VID ģenerāldirektores Ilzes Cīrules pēctecis tiks izraudzīts konkursa kārtībā. Konkursa rīkošanu plānots uzticēt Valsts kancelejai, pirmdien pavēstīja finanšu ministre. "Nākamnedēļ mēs ar Valsts kanceleju vienosimies gan par laiku, gan par saturu, gan par kritērijiem jaunam konkursam," teica Reizniece-Ozola.

Reizniece-Ozola neizslēdza, ka, līdzīgi kā Ilze Cīrule, arī jaunais VID ģenerāldirektors varētu nākt no privātā biznesa. "Noteikti ir iespējams gan iekšienē skatīt pēc kāda jauna vadītāja, gan domāt par kādu citu cilvēku no biznesa vides," sacīja ministre.

Laikā, kad Cīrule vadīja VID, tajā notika vērienīga reorganizācija. Kopš šā gada 1.janvāra ir apvienotas Finanšu policijas un Muitas policijas pārvaldes, kā arī izveidota Iekšējās drošības pārvalde. Abas struktūrvienības šobrīd vada pienākumu izpildītāji, jo konkursi, kuros bija plānots atrast šo pārvalžu pastāvīgos vadītājus, vēl nav izsludināti.

"Tas, par ko man šobrīd nav bažu,– tas, ka Valsts ieņēmumu dienestam ir pilnīgi skaidras prioritātes, uzdevumi, mērķi, kur ļoti liels devums ir vēl Cīrules kundzes uzstādījumiem. Tas biznesa skatījums, ar kuru viņa ienāca VID un ko viņa lielā mērā pusotra gada laikā paspēja iemācīt arī mums. Tāpēc man nav bažu, kas VID varētu novirzīties no uzsāktā kursa," sacīja Pelēkā.

Līdzšinējai Cīrules vietniecei Pelēkajai nolemts uzticēt VID ģenerāldirektora pienākumus. Viņa jau pildīja VID vadītājas pienākumus 2016.gadā  vairākus mēnešus pēc tam, kad amatu atstāja Ināra Pētersone. 

Pelēkā pirmdien stāstīja, ka turpmākajos mēnešos lielu vērību plānots pievērst nodokļu reformas skaidrošanai, par kuru vēl arvien ir daudz neskaidrību. Tikšot turpinātas arī citas ieceres. 

"Viennozīmīgi tas ir lielais projekts par jaunās nodokļu informācijas sistēmas ieviešanu un vienotā nodokļu konta ieviešanu. Tas ir ārkārtīgi liels vairāku gadu projekts, pie kura mēs ļoti rūpīgi strādājam, jo tas ir produkts, ar kuru, iespējams, mums būs jāstrādā nākamos divdesmit gadus," teica Pelēkā.

Starp galvenajiem uzdevumiem joprojām ir arī Muitas un nodokļu policijas kapacitātes stiprināšana. Vairākas idejas par iespējamiem uzlabojumiem nodokļu administrācijas darbā šonedēļ plānots apspriest VID konsultatīvajā padomē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti