Dienas ziņas

No pilsētas uz saimniekošanu laukos

Dienas ziņas

Ekoskolas tiekas Koku dienā Dzimtmisā

Rasts pielietojums Valmieras maizes kombinātam

«Valpro» bijušā Valmieras maizes kombināta telpās attīsta biznesa centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jauna saimnieka rokās nonācis bijušais Valmieras maizes kombināts, kas tukšs un neapdzīvots stāvēja jau kopš krīzes gadiem. Tagad to iegādājies viens no Valmieras senākajiem uzņēmumiem "Valpro”, kas ražo ugunsdzēsības aparātus un metāla kannas. Mērķis gan nav paplašināt savu ražošanu, bet dot iespēju attīstīties citiem – gan vietējām, gan ārzemju kompānijām.

Biznesa un loģistikas centrs – tādu nozīmi iecerēts piešķirt bijušajam Valmieras maizes kombinātam, kurā darbība sāka apsīkt līdz ar krīzi. Ražošanu gan centās pārņemt citi uzņēmēji, taču finansiālu grūtību dēļ nesekmīgi, un tā jau vairākus gadus ražotnē valdīja klusums. Tagad tajā rosās strādnieki, lai jau pavisam drīz to varētu atkal sākt apdzīvot.

"Kombināta telpas sadalīsies divās daļās. Daļa domāta noliktavu saimniecībai, savukārt bijusī kantora ēka būs kā ofisu vai mazu ražotņu vieta," stāsta stāsta SIA "Valpro" valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings.

Līdzīgi kā ar dzīvojamo fondu, Valmierā ir arī ražošanas un biroju telpu deficīts. Lai nepazaudētu potenciālos interesentus, kas vēlas ienākt pilsētā un uzsākt vai paplašināt savu darbību, radās doma vienu no pamestajiem nostūriem sakārtot.

Lai gan zināms risks pastāv vienmēr, uzņēmums “Valpro” par savu līdzekļu ieguldījumu tomēr ir pārliecināts. "Šobrīd mums ir ļoti nopietns pirmais īrnieks, kas jau dod skaidru signālu, ka būs vēl. Šobrīd ir divas kompānijas, kas izrādījušas interesi," piebilda Flemings.

Šobrīd straujā tempā tiek sakārtotas noliktavu telpas, jo pirmie, kas pēc tādām Valmierā lūkojās, ir uzņēmums "Schenker" - vācu transporta un loģistikas pakalpojumu "Deutsche Bahn" meitas uzņēmums Latvijā. Nomas līgums jau ir noslēgts, un darbību uzņēmums uzsāks ar 1.jūliju.

Tā kā arī pašvaldības interesēs ir, lai degradētās teritorijas sakārtotos, ir pieņemti speciāli saistošie noteikumi par nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm un tas būs atbalsts arī šajā gadījumā.

"Tajā brīdī, kad ir kāds, kas šādas vietas sakopj un tajās uzsākas darbība, tad ir iespējams trīs gadu periodā saņemt nodokļa atlaides," sacīja Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Pašvaldībā piebilst - atkal atgriezusies cerība, ka pēc kāda laika rosība varētu atsākties arī bijušajā gaļas kombinātā. Ir saņemta oficiāla vēstule, ka plānojas tā īpašnieka maiņa.

Projekts par ražotnes atjaunošanu apstājās, pēc tam kad tā tagadējam īpašniekam Krievijas uzņēmējam Sergejam Čerņinam tika anulēta uzturēšanās atļauja Latvijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti