«Valmiermuižas alus» pērn investējis 0,5 miljonus eiro, apgrozījums audzis par 17%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas alus darītavas SIA "Valmiermuižas alus" apgrozījums pērn sasniedzis 5,36 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā palielinājusies par teju 32%, sasniedzot 168 173 eiro. Alus darītavas attīstībā pērn ieguldīti 0,5 miljoni eiro un sasniegta maksimālā alus brūvēšanas jauda, liecina uzņēmuma informācija.

10 gados investēti seši miljoni eiro 

Pērn lielākā investīcija 300 000 eiro apmērā ieguldīta jaunas priekšattīrīšanas sistēmas izbūvē – izveidota jauna bioloģiskā notekūdeņu attīrīšanas sistēma.

"Pagājušogad esam ieviesuši ISO 50001 sistēmu un ieguvuši vides ISO sertifikātu. Lai atslogotu apkārtējo vidi, izmantojam daudzkārt izmantojamas stikla pudeles un metāla mucas. Šogad vēlamies samazināt ūdens un elektrības patēriņu, kā arī mazināt siltuma zudumus,  ieviest daudzkārt lietojamas plastmasas glāzes brīvdabas pasākumiem un attīstīt bioloģisko bezalkoholisko dzērienu brūvēšanu," stāstīja Valmiermuižas alusdarītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Savukārt 100 000 eiro, piesaistot arī Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu, investēti jaunu iesala dzirnavu iegādē – divu valču iesala dzirnavas nomainītas ar četru valču dzirnavām, lai iesala graudu samaltu vēl vienmērīgāk.

Vēl 100 000 eiro uzņēmums ieguldījis jaunu alus garšu radīšanā. Šogad uzņēmums turpina ieguldīt attīstībā un pilnveido alus garšas.

Līdz ar to kopējās investīcijas desmit gados sasniegušas sešus miljonus eiro. 

Plāno 15% apgrozījuma pieaugumu

"Valmiermuižas alus" darītā alus pārdošanas apjoms pērn palielinājies par 7,7%. Stiprinot sadarbību ar restorāniem un bāriem, lejamā alus apjoms audzis par 15%, bet 5% izbrūvētā alus eksportēti uz Igauniju, Lietuvu, Somiju, Zviedriju, Šveici, Dāniju un Īriju, norāda uzņēmumā.

Gada pirmajos četros mēnešos alus darītavas apgrozījums sasniedzis 1,53 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā šajā pašā periodā pērn.

"Valmiermuižas alus" plāno, ka uzņēmuma apgrozījums šajā gadā kopumā būs par 15% lielāks nekā 2018. gadā.

"Alus darītava ir sasniegusi pilnu jaudu un Valmiermuižā palielināt alus brūvēšanas jaudu neplānojam. Tādēļ šogad esam iecerējuši pārdot tikpat alus litru, cik pērn. Bet uzsvaru liksim uz īpašākām, bagātākām alus garšām," piebilda Ruņģis, norādot, ka šajā gadā plānots vairāk popularizēt uzņēmumā ražotos bezalkoholiskos dzērienus.

100% SIA "Valmiermuižas alus" un SIA "Valmiermuižas pils" kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kas dibināts ar nolūku attīstīt zīmolu "Valmiermuiža" ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt "Valmiermuižas alus" eksportu.

60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG) un 16% Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti