«Valmiermuižas alus» apgrozījums pērn audzis par 6,2%, eksports – par 18%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

SIA "Valmiermuižas alus" darītava 2019. gadā palielinājusi apgrozījumu par 6,2%, sasniedzot 5,7 miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

Pērn par 2% audzis "Valmiermuižas alus" pārdotā alus apjoms, sasniedzot 2,31 miljonu litru. Īpaša izaugsme – gandrīz par piekto daļu jeb 18% – piedzīvota eksporta tirgos. Pārdošanas apjomu pieauguma līderis ir "Kokmuižas" eili, kā pārdošanas apjomu izdevies dubultot.  

"Valmiermuižas alus" darītava eksportējusi 149 900 litru alus jeb 6,5% no izbrūvētā alus. Lielākais eksporta tirgus ir Igaunija, kur pērn apjoms audzis par 22%. Tai sekoja Īrija, kur "Valmiermuižas alu" iecienījuši tur dzīvojošie latvieši. Alus regulāri tiek eksportēts arī uz Lietuvu, Somiju, Zviedriju un Dāniju.

Pagājušā gada lielākā investīcija bijusi alus darbnīca, kuras izveidē ieguldīts pusmiljons eiro. Tā ir simboliska saimnieka dāvana "Valmiermuižas alus" darītavai 10 gadu jubilejā.

"Valmiermuižas alus" šogad plāno ieviest 10 jaunas alus garšas. 

100% SIA "Valmiermuižas alus" un SIA "Valmiermuižas pils" kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". 60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% – Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltung AG" un 16 % – Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti