«Valmieras stikla šķiedras» audumu izmantos ugunsdrošībai augstākajā ēkā Seulā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Augstākajā ēkā Seulā, Dienvidkorejā, un piektajā augstākajā pasaulē – “Lotte World Tower” debesskrāpī - pielietots “Valmiera Glass Grupā” ražotais stikla šķiedras audums, lai nodrošinātu augstās ugunsdrošības prasības augstceltnē, informēja uzņēmums.

Audums izmantots kā ugunsdrošais dūmu un uguns aizkars jeb ugunsdroša barjera, kas ir efektīvs aizsardzības veids ārkārtas situācijās, kas saistītas ar ugunsgrēka izcelšanos un izplatīšanos telpās.

AS „Valmieras stikla šķiedra” pārdošanas reģiona vadītājs Oto Grīnbergs stāstīja, ka uzņēmuma ražoto augsta silīcija satura stikla šķiedras audumu pārklāj ar ugunsdrošu poliuretāna uznesumu. Audums rezultātā kalpo kā ugunsdroša barjera, kas norobežo atsevišķas telpas un pat stāvus, pasargājot cilvēkus no liesmām un dūmiem un atvieglojot darbu glābšanas dienestiem.

“Audums tiek sašūts pēc noteikta izmēra un formas, pievienots motorizētai sistēmai un iebūvēts griestos. Aktivizējot uguns trauksmi, auduma barjera nolaižas līdz pat grīdai. Katrā barjerā tiek iestrādāta arī izeja, lai cilvēki spētu izkļūt no bīstamās zonas. Šī ir tikai viena no vairākām celtnēm, kurā izmantots mūsu ražotais audums,” stāstīja Grīnbergs.

Šāds aprīkojums būtiski var samazināt ugunsgrēka nodarīto kaitējumu un nodrošināt nekavētu un savlaicīgu cilvēku evakuāciju, kas ir īpaši svarīgi augstceltnēs, lai iedzīvotāji justos droši arī ēkas augstākajos stāvos.  

Gigantisko, vertikālo debesskrāpi 555 metru augstumā veido 123 stāvi, iedzīvotājiem tas atvērts šī gada sākumā. “Lotte World Tower” galvenokārt paredzēts telpu iznomāšanai dažādiem uzņēmumiem un korporācijām. Tūristiem šajā augstceltnē ir atvēlēts plašs iepirkšanās centrs, sešzvaigžņu viesnīca ar restorānu un skatu platforma, kas atrodas torņa spicē vairāk nekā 500 metru augstumā, no kurienes paveras brīnišķīgs panorāmas skats uz Seulu. Lēš, ka torņa celtniecības izmaksas bijušas aptuveni 3,5 miljardi dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti