«Valmieras stikla šķiedras» ASV meitasuzņēmuma aktīvus pārdos par 17,5 miljoniem dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Stikla šķiedras ražotājas AS "Valmieras stikla šķiedra" (VSŠ) ASV meitasuzņēmums "P-D Valmiera Glass USA Corp." parakstījis aktīvu pirkuma līgumu ar uzņēmumu "Saint-Gobain Adfors America, Inc." par būtībā visu Dublinā, Džordžijas štatā ASV, esošo aktīvu pārdošanu, liecina VSŠ paziņojums biržā "Nasdaq Riga".

Kopējā pirkuma summa ir 17,5 miljoni ASV dolāru (15,73 miljoni eiro) plus papildu atlīdzība saskaņā ar aktīvu pirkuma līgumu. Tā izpilde joprojām ir atkarīga no ASV Maksātnespējas tiesas, kas pārrauga ASV meitasuzņēmuma tiesas lietu, apstiprinājuma.

VSŠ atgādina, ka "ievērojamo, neparedzēto zaudējumu dēļ ASV meitasuzņēmuma otrās fāzes pagarinātajā sākuma posmā ASV meitasuzņēmums bija spiests pārtraukt otrās fāzes stikla šķiedras krāsns darbību 2019 . gada 17. jūnijā". ASV meitasuzņēmums pērn 17. jūnijā Džordžijas štata ziemeļu rajona ASV Maksātnespējas tiesā iesniedza pieteikumu par labprātīgu tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu.

ASV meitasuzņēmumā pirmās fāzes stikla šķiedras neausto materiālu ražotnē ražošana norit ierastajā kārtībā.

KONTEKSTS: 

VSŠ nonākusi finansiālās grūtībās saistībā ar ražotnes izveidi ASV - VSŠ, lai izveidotu ražotni ASV, noslēdza kredītlīnijas līgumu ar banku, kas bāzēta ASV. Lai nodrošinātu parāda saistību, kas izriet no attiecīgā kredītlīnijas līguma, VSŠ izsniedza galvojumu par labu bankai. Ņemot vērā, ka ASV ražotne nespēja izpildīt no kredītlīnijas līguma izrietošās saistības, banka 2019. gada 10. jūnijā pieprasīja VSŠ nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu un uzkrātos procentus par kopējo summu 3,013 miljoni ASV dolāru. 

Tāpat uzņēmumam ir būtiskas parādsaistības sindicēto aizdevumu ietvaros par summu vismaz 67,014 miljonu eiro un vismaz 17,836 miljonu ASV dolāru apmērā attiecībā pret vēl divām bankām, tādējādi banka, kura 2019. gada 10. jūnijā pieprasīja VSŠ nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu, prasījums faktiski izraisa saistību neizpildes gadījumu arī attiecībā uz sindicēto aizdevumu līgumiem ar tajā esošajām divām citām bankām.

Vidzemes rajona tiesa pērn 18. oktobrī apstiprināja "Valmieras stikla šķiedras" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu. TAP laikā VSŠ apņēmusies līdz 2020. gada 31. martam pārdot tai piederošās kapitāla daļas ASV meitassabiedrībā un/vai nodrošināt tās ieķīlātās mantas atsavināšanu un/vai piesaistīt finanšu līdzekļus no trešajām personām par kopējo naudas summu, kas nebūs mazāka par 35 miljoniem eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti