«Valmieras stikla šķiedra» sākusi veidot uzņēmumu ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

AS "Valmieras stikla šķiedra", izvērtējot turpmāku uzņēmuma attīstību, ir sākusi darbības uzņēmuma "Valmiera Glass USA Corp." dibināšanai ASV, liecina uzņēmuma paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

Pašreiz "Valmieras stikla šķiedras" vadība veic sarunas ar ASV valsts iestādēm par uzņēmuma iespējamo atrašanās vietu un risina citas ar biznesa sākšanu nepieciešamās formalitātes.

Pagaidām tiek apsvērts, ka "Valmiera Glass USA Corp." sāks ražošanu 2015.gada pirmajā ceturksnī, pirmajā posmā jaunajā ražotnē ieguldot 6,5 miljonus ASV dolāru (4,8 miljonus eiro). Plānots, ka uzņēmums ASV ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Lai saglabātu uzņēmuma uzrāvienu un izaugsmi ilgtermiņā, plānots turpināt paplašināt "Valmiera Glass" grupas pozīcijas pasaules tirgū. Jaunas ražotnes izveide ASV ir likumsakarīgs, loģisks un uz klientu orientēts biznesa attīstības solis, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Katru gadu pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā pieaug, pērn attiecībā pret 2012.gadu tie pieauga par 36%, eksportējot 14% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma tieši uz ASV un Kanādu. Ar ražotnes izveidi ASV tiks panākts, ka produkcija būs tuvāk pieejama klientam, samazināsies preces piegādes termiņi, ilgtermiņā paaugstināsies uzņēmuma ienesīgums un veidosies ciešākas partnerattiecības ar nozīmīgākajiem klientiem.

Jauna ražotne ASV dos jaunas iespējas biznesa izaugsmei un stiprinās uzņēmuma pozīcijas stikla šķiedras produktu tirgū visā pasaulē.

Jau iepriekš informēts, ka kopš 2013.gada "Valmieras stikla šķiedra" ir kļuvusi par mātesuzņēmumu "Valmiera Glass UK Ltd" uzņēmumam Lielbritānijā, abus uzņēmumus turpmāk tirgū pozicionējot kā vienotu "Valmiera Glass" grupu. Grupas vadība, pamatojoties uz tirgus attīstības tendencēm un plānotajiem grupas darbības biznesa rezultātiem, prognozē, ka 2014.gadā grupas neto apgrozījums varētu sasniegt 127,02 miljonus eiro rekordu, savukārt konsolidētā peļņa 9,31 miljonu eiro.

AS "Valmieras stikla šķiedra" 2013.gada revidētais konsolidētais finanšu pārskats liecina, ka "Valmiera Glass Group" konsolidētais apgrozījums 2013.gadā sasniedzis 88,53 miljonus eiro. Tas ir augstākais gada neto apgrozījums uzņēmuma pastāvēšanas laikā, un, salīdzinot ar 2012.gadu, pieaugums ir par 17,53 miljoniem eiro jeb 25%.

Lielbritānijas uzņēmuma "Valmiera Glass UK Ltd" devums konsolidētajā apgrozījumā trīs mēnešu laikā ir 4,72 miljoni eiro.

Grupas nerevidētā konsolidētā tīrā peļņa sasniegusi 5,1 miljonu eiro, kas savukārt ir par 30% vairāk nekā analogā periodā 2012.gadā. Peļņa uz akciju 2013.gadā sasniegusi 0,2102 eiro, kas arī ir rekorda rādītājs akciju sabiedrības pastāvēšanas laikā.

2013.gadā "Valmieras stikla šķiedras" attīstībā kopā investēti 10,84 miljoni eiro, iegādājoties jaunas iekārtas, modernizējot esošos tehniskos un tehnoloģiskos risinājumus un ieguldot jaunu produktu attīstībā ar mērķi palielināt uzņēmuma ražošanas jaudas.

Grupa arī 2014.gadā plāno ieguldīt izaugsmē, paredzot 8,62 miljonu eiro investīcijas jaunu tehnoloģisko un tehnisko iekārtu iegādei un esošās infrastruktūras modernizēšanai.

"Valmieras stikla šķiedra" dibināta 1996.gada 7.decembrī. Akciju sabiedrības dibināšanas brīdī 49% akciju piederēja Vācijas firmai "Glasseiden Oschatz GmbH", 20% - darbiniekiem, bet vēl 22,95% - dažādām juridiskām un fiziskām personām, kuras akcijas iegādājās publiskā piedāvājumā.

Līdz 1996.gada 7.decembrim darbojās valsts "Valmieras stikla šķiedras rūpnīca", kura dibināta 1963.gada jūlijā.

Patlaban uzņēmuma akcijas pieder "Vitrulan International GmbH" - 36,20%, "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" - 26%, "P-D Management Industries-Tehnologies GmbH" - 23,93%.

"Valmieras stikla šķiedras" akcijas kopš 1997.gada 24.februāra tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti