«Valmieras stikla šķiedra» ražošanas paplašināšanā ASV investēs 80 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Stikla šķiedras ražotājs „Valmieras stikla šķiedra” plāno paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu “Valmiera Glass USA Corp” Amerikas Savienotajās Valstīs. Nākamo sešu gadu laikā ASV bāzētajā ražotnē uzņēmums plāno radīt 425 jaunas darbavietas un investēt 90 miljonus ASV dolārus jeb 80 miljonus eiro no pašu līdzekļiem, kā arī piesaistot kredītus no bankām.

2014.gada pavasarī “Valmiera Glass Grupa” jau paziņoja, ka investēs 20 miljonus dolāru ASV ražotnē un pieņems darbā 150 darbiniekus. Grupas izaugsmes plāna otrais posms paredz līdz 2022.gadam radīt vēl papildu 425 darbvietas un 90 miljonu ASV dolāru investīcijas, teikts “Valmieras stikla šķiedras” paziņojumā biržai OMX.

AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks uzsver, ka ASV rūpnīcas paplašināšanās ir “Valmiera Glass Grupas” secīgs, uz attīstību vērsts stratēģisks solis, piedāvājot Amerikas reģiona klientiem plašāku produktu klāstu ar īsākiem piegādes termiņiem un pilnvērtīgāku servisu, tai pašā laikā nodrošinot uzņēmumam konkurētspējīgākas ražošanas izmaksas.

„Pēdējo gadu laikā aizvien straujāk ir attīstījusies stikla šķiedras industrija un ar to saistītie tirgi. Pieaudzis pieprasījums pēc stikla šķiedras produktiem, savukārt uzņēmuma ražošanas jaudas ar grūtībām spēj izpildīt pieprasītos apjomus. Paplašināšanās ASV atrisinās šo problēmu, mēs iegūsim lielāku ražošanas stabilitāti un priekšrocības, ko spēj nodrošināt ASV štata investīciju atbalsta programma un energoresursu cenas,” skaidro AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs.

Dublinas-Laurensas apgabala (ASV), kurā atrodas stikla šķiedras ražotne,  attīstības pārvaldes priekšsēdētājs Freds Viljams akcentē, ka iecerētā ražotnes paplašināšanās otrā fāze ir “viens no lielākajiem un aizraujošākajiem ekonomiskās attīstības ieguvumiem Dublinas-Laurensas apgabalā”,  un “mēs esam ļoti pateicīgi sabiedrībai un visiem štata un federālajiem partneriem par sniegto palīdzību, lai veidotu jaunās darbavietas”.

Jaunizveidotajām darbavietām būs nepieciešams augsti kvalificēts un apmācīts darbaspēks, kuru sākotnēji izglītos profesionāļu komanda no Latvijas, kas pārzina stikla šķiedras ražošanas nozari.

„Vienlaikus attīstība paredzēta arī Valmierā un Lielbritānijā, piemēram, 2016.gadā Valmierā bāzētajā ražotnē plānots ieguldīt 5,5 miljonus eiro ražošanas procesu modernizācijā un attīstībā, kā arī ražības un kvalitātes paaugstināšanā. Tomēr, ņemot vērā Latvijas energoresursu politiku, papildus 425 darbavietas esam izlēmuši radīt ASV, nevis Latvijā,” uzsver Švionteks.

Pērn 26.martā, Dublinā, Džordžijas štatā, ASV svinīgi tika atklāta AS „Valmieras stikla šķiedra” meitas kompānijas “Valmiera Glass USA Corp” ražotne 7,4 tūkstošu kvadrātmetru ražošanas platībā.  

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti