Dienas ziņas

Vides dienests pastiprināti kontrolēs zvejas kuģus

Dienas ziņas

Konstatē nepilnības glābšanas koordinēšanā

Valmieras biznesa inkubators neziņā par nākotni

Valmieras biznesa inkubators vairāk nekā gadu bez valsts finansējuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau vairāk nekā pusgadu Valmieras biznesa inkubators darbojas bez valsts piešķirtā finansējuma. Šāda situācija izveidojusies tāpēc, ka valstī noteiktā iepirkuma konkursa rezultāti par inkubācijas pakalpojumu sniegšanu Valmierā vairākkārt pārsūdzēti. Līdz ar to kavējas jaunu uzņēmumu attīstība, un neziņā par savu nākotni ir arī jau iepriekš atbalstu guvušie uzņēmumi.

Tikmēr šajā pašā Vidzemes plānošanas reģionā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra šomēnes noslēgusi līgumu ar Rīgas Tehnisko universitāti par jaunu biznesa inkubatoru izveidi un apkalpošanu Cēsīs un Madonā.

Valmieras biznesa inkubatorā uzņēmēji aizvien var saņemt konsultācijas, iespējams arī nomāt telpas, taču pilnvērtīgs atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai nav pieejams jau kopš pērnā gada augusta, kad beidzās iepriekšējā Eiropas Savienības (ES) plānošanas periodā piešķirtais finansējums.

Lai gan valsts solīja, ka līdz nākamā plānošanas perioda atvēršanai 2016. gada sākumā atbalsts jaunajiem uzņēmējiem būs, Valmieras biznesa inkubators to vēl aizvien nav saņēmis iepirkuma procedūras dēļ.

„Mēs savu piedāvājumu jau iesniedzām pagājušā gada nogalē. Pa vidu mēs paspējām būt uzvarētāji, bet kā mums tas iepirkumos notiek, bija arī pārsūdzību process un šobrīd joprojām notiek atkārtota vērtēšana, un rezultātu mums nav,” saka Valmieras biznesa inkubatora direktore Elīna Leimane.

Līgumu par finansējuma apgūšanu ar inkubācijas pakalpojumu sniedzējiem Latvijas investīciju un attīstības aģentūra slēdz vien līdz šā gada 31. oktobrim. Līdz ar to Valmierā ir zaudēts jau vairāk nekā pusgads. „Man katru dienu ir neskaitāmi zvani, e-pasti, cilvēki nāk, jautā pie mums, vai ir, vai būs. Es neko nevaru atbildēt, pat nav nosacīta datuma, kad teikt: „Nāciet, tad zināšu!”,” atzīst Leimane.

Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Baiks uzsver - biznesa inkubators pilsētā ir ļāvis attīstīties daudziem veiksmīgiem uzņēmumiem. Viņaprāt, par inkubācijas pakalpojumu sniegšanu nebūtu rīkojams ierastais iepirkuma konkurss. „Šim jābūt pavisam savādākam pakalpojumam, kurš nebūtu iepērkams caur publisko iepirkumu likumu un būtu nepieciešams cits regulējums. Pašreizējā brīdī ir neziņa, bija iepirkums, ir pārsūdzības, tikmēr process ir apstājies un zaudētāji ir visi,” norāda Baiks.

Tikmēr Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūra sola, ka lēmums par biznesa inkubācijas pakalpojumu sniedzēju Valmierā tiks sagatavots līdz šis nedēļas beigām. Savukārt līgums par finansējuma piešķiršanu varētu tikt parakstīti tuvāko divu nedēļu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti