Valmierā siltumenerģijas tarifs no oktobra pieaugs par 86,34%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valmieras pilsētā un Valmieras pagasta Viestura laukumā no 1. oktobra plāno par 86,34% paaugstināt siltumenerģijas tarifu, kas sasniegs 158,54 eiro par megavatstundu (MWh), liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Siltumenerģijas ražošanas izmaksas kāpušas no 63,65 eiro līdz 126,90 eiro par MWh jeb par 99,37%. Siltumenerģijas pārvades un sadales izmaksas no 20,16 eiro paaugstināsies līdz 30,37 eiro par MWh jeb par 59,64%. Nemainīgs paliks vien siltumenerģijas tirdzniecības tarifs, kas ir 1,27 eiro.

Izmaiņas tarifā uzņēmums pamato ar siltumenerģijas piegādātāja cenas palielinājumu.

"Valmieras ūdens" siltumenerģiju iepērk no trim komersantiem. Diviem no tiem – AS "Valmieras piens" un AS "Valmieras enerģija" – ir Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) regulēts tarifs, savukārt no SIA "ITA Ltd" siltumenerģija tiek iepirkta par vienošanās cenu.

SPRK arī vērš uzmanību, ka visiem trim regulētajiem komersantiem – "Valmieras ūdenim", "Valmieras enerģijai" un "Valmieras pienam" – SPRK ir izsniegusi atļauju pašiem noteikt tarifus. Tas nozīmē, ka kurināmā cenas izmaiņu gadījumā komersantiem ir iespēja savlaicīgāk reaģēt un noteikt tarifus, kas atbilst ekonomiski pamatotām izmaksām. Savukārt gadījumā, ja šo izmaiņu rezultātā tarifs samazinās, komersantiem ir pienākums noteikt zemākus tarifus.

"Valmieras ūdens" apgrozījums 2021. gadā bija 7,302 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 258 329 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2004. gadā, un tā pamatkapitāls ir 14,687 miljoni eiro. Kompānija pieder Valmieras novada pašvaldībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti