Dienas ziņas

Diskutē par dzīvi pēc "Brexit"

Dienas ziņas

"Bibliotēkas, kas palīdzēja izaugt Latvijai"

Valmieras biznesa inkubatorā radīta spēle

Valmierā rada spēli par investīcijām «Piķis nav problēma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valmieras biznesa inkubatorā pirmo reizi radīta spēle, kurā gan jaunajiem uzņēmējiem, gan tiem, kuri vēl tikai apsver iespēju par tādiem kļūt, ir iespēja mācīties pārliecināt investorus, piesaistot neīstu naudu pat vairāku miljonu apmērā.

Spēles leģenda:

Piķlandijā šajā laikā ik dienu snieg sega pieaug par 57 centimetriem, nav atļauts izmantot lāpstas un sniega tīrīšanas tehniku, arī sāli; un dažādi ieži, ietves un ceļi jāatbrīvo citā viedā. Risinājums jāsaista ar tehnoloģijām, un tas nedrīkst paredzēt cilvēku fizisku darbu.

Investors, ieguldot savu naudu kādas biznesa idejas īstenošanā, sagaida zināmu peļņu, tāpēc vieglāk investīcijas piesaistīt tādiem projektiem, kas tiks īstenoti, piemēram, starptautiskā tirgū. Valmieras biznesa inkubatora spēlē “Piķis nav problēma” šis apstāklis ir mainīts, nosakot, ka jārisina lokāla problēma, kas skar iedomātu zemi Piķlandiju. Turklāt šī problēma pastāv tikai trīs mēnešus gadā.

“Apstākļi, kas tiek radīti spēles laikā, ir neierasti ikdienai. Mēs radam pasaku zemi, kurā ir noteikta problēma, kas dalībniekiem ir jārisina ar savu biznesa ideju palīdzību. Mums ir bagāti investori, kuri gatavi investēt katrs divus miljonus idejā, tāpēc es teiktu, ka piķis tiešām nav problēma,” saka Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jurģis Priedītis.

Spēle sastāv no daudziem elementiem, tostarp tādiem kā gravitācijas trūkums Piķlandijā nakts stundās. Daudziem no atnākušajiem nav iepriekšējas pieredzes biznesa vadībā vai biznesa ideju ģenerēšanā.

“Nav nekādas ne pieredzes, ne priekšzināšanu. Protams, visādas idejas it kā pavīd, bet nekad nav nopietni tā ņemts un nopietni tam noticēts,” saka spēles dalībniece Svetlana.

“Mēs ikdienā darām savas lietas, tā kā bišķi iesērējam – darbs, mājas, kas nu kuram. Tikai pie skaņu pults visādos šovos, viktorīnās un tā tālāk, pieredze – nekāda,” stāsta spēles dalībnieki Toms un Guntis.

Komandas savas idejas prezentē, cenšoties pārliecināt potenciālos investorus, ka ieguldītais finansējums rezultēsies peļņā. Kā novērots Valmieras biznesa inkubatorā, ideju autori reālajā dzīvē bieži vien nav pilnībā sagatavojušies prezentācijām un viņu cerības ir pārāk augstas. Labāks rezultāts sagaidāms, ja potenciālo investoru izdodas piesaistīt ideju ģenerēšanas procesā. Līdz ar to jaunais uzņēmējs gūst arī padomu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti