Ārpus Rīgas

Medījumu pārstrādātāji attālāk no robežas var zaudēt klientus

Ārpus Rīgas

Daugavpils domē nozuduši iepirkumu dokumenti

''Liesma'' žurnāliste Ilze Kalniņa par Valmieras biznesu

Valmierā manāms pircēju pieplūdums no Igaunijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valmierā ikdienā bieži dzirdama igauņu valoda, īpaši brīvdienās, jo kaimiņvalsts iedzīvotāji brauc uz Latviju, lai iepirktu ne tikai alkoholiskos dzērienus, bet arī saimniecības preces, Latvijas Radio pastāstīja reģionālā laikraksta “Liesma” žurnāliste Ilze Kalniņa.

Viena no igauņu pirktākajām precēm ir alkoholiskie dzērieni, un Valmierā atvērts jauns alkoholisko dzērienu veikals. Tāpat Igaunijas iedzīvotāji Valmierā iecienījuši pirkt sadzīves preces un būvmateriālus, kā arī stādus un pārtiku tirgū.

“Liesmas” žurnāliste arī aptaujāja saimniecības preču veikalus Rūjienā un Strenčos: “Tur igauņi pērk daudzas saimniecībā vajadzīgas lietas, visvairāk izstrādājumus no plastmasas. Igaunijā ražotie plastmasas spaiņi “Valrek” veikalā esot nopērkami lētāk nekā pašā Igaunijā. Igauņi sakot, ka tā ir ļoti kvalitatīva manta, un pērk to pie mums.”

Šāds pircēju pieplūdums no kaimiņvalsts ļauj veikaliem pieņemt darbā vairāk darbinieku.

Paši igauņi laikrakstam stāstījuši, ka viņi mērķtiecīgi brauc uz Latviju iepirkties, jo cenas esot zemākas un dažos veikalos sadzīves precēm sortiments plašāks. Tāpēc kaimiņvalsts iedzīvotāji dodas ne tikai uz Valku, bet arī Valmieru.

Vienlaikus žurnāliste stāsta, ka arī vidzemnieki dodas uz Igauniju - pārsvarā strādāt, arī atpūsties kopā ar ģimenēm SPA centros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti