Rīta Panorāma

Itālijas ciematos piedāvā naktsmājas par brīvu

Rīta Panorāma

Madonā norisināsies PK un Junioru PČ rollerslēpošanā

Ērtākie krēsli top Valmierā

Valmierā Covid-19 pandēmijas laikā sāk ražot ērtus atpūtas krēslus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Viss notika lēnām un pamazām. Bet rezultātā Valmierā ir tapis ar askētisku dizainu apveltīts un ļoti ērts krēsls. Raivim Tauriņam ideja par krēslu ražošanu radās jau pirms vairākiem gadiem, bet tieši Covid-19 pandēmijas laiks, kad samazinājās citi darbi, kļuva par stimulu beidzot šo ideju realizēt.

“Es darbojos arī citā sfērā, pasākumu organizēšanā. Tur mums bija viena aktivitāte, metāla būris. Un vienmēr ir problēma tīklus aizvest un viņus kaut kur kokos iekārt. Tad radās ideja būrī pamēģināt iekārt. Iekārām, iesēdāmies un sapratām, ka ir riktīgi ērti. Tad palēnām piemetinājām skrūves klāt pie rāmja, noņēmām vienu stieni nost un kaut kā sāka krēsls rasties,” stāstīja zīmola “NUUK chair” izveidotājs Raivis Tauriņš.

Pērnā gada rudenī Raivis Tauriņš izveidoja uzņēmumu ar mērķi ražot pavisam īpašus atpūtas krēslus. Projektam piesaistīja dizaineru, un nu jau divus mēnešus Valmierā šādi divu veidu - liekāki un mazāki - krēsli arī tiek ražoti.

“Kas ir forši tam krēslam - ka tas ir ļoti viegls, elementārs savā izskatā un tikpat vienkārši viņš ir arī saliekams un izjaucams. Tīkls vienkārši ar karabīnēm noņemas nost. Un otra lieta, ka ar “seškanti” atskrūvē vaļā detaļas un izjauc. Beigās to iepako nelielā kastē,” stāstīja Raivis Tauriņš.

Pagaidām divu mēnešu laikā saražojuši 11 krēslus, daļa no tiem jau atrodas Igaunijā, Zviedrijā un Vācijā. Tas viss bez nekādas reklāmas. Cilvēki vienkārši ierauga, iesēžas un saprot, ka viņiem tieši tādi ir nepieciešami.

Raivja mērķis ir pa šo ziemu uzņēmumam izaudzēt muskuļus, attīstīt ražotni un pēc tam pievērsties eksportam.

“Ražošana vēl ir tādā amatniecības līmenī. Nākamais izaicinājums ir saprast - ražot pašiem un veidot darbnīcu vai arī tepat Valmierā meklēt kādu pakalpojumu, kas varētu metināt, un tad mēs organizētu vairāk pārdošanas lietas un komplektēšanas lietas,” atzina Raivis.

Pēc klientu pieprasījuma izveidots arī askētisks galdiņš un krēsliem būs pieejams arī auduma pārklājs, lai cilvēks tajā varētu patverties no saules stariem.

“Galvenais ir piecelties un sākt darīt un domāt. Ja interesējies, tad tās lietas kaut kā pašas sakārtojas. Nebija tā, ka es sēdēju un izdomāju, ka mums vajag atpūtas krēslus ražot,” sacīja Raivis.

Nākamajā pavasarī Raivis plāno uzsākt ražot arī līdzīgus divvietīgus krēslus.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti