Valērija Maligina mantinieki vienojušies par mantojuma sadali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pērn decembrī mūžībā aizgājušā uzņēmēja, zāļu ražotāja "Olainfarm" lielākā akcionāra Valērija Maligina mantinieki ir vienojušies par mantojuma sadali, teikts uzņēmēja atraitnes Elīnas Maliginas paziņojumā medijiem.

Pēc Elīnas Maliginas teiktā, piektdien, 25.maijā, par mantojuma sadali ir noslēgta notariāla vienošanās.

"Ilgstošu un sarežģītu pārrunu rezultātā, ņemot vērā visu iesaistīto pušu intereses, bet augstāk par visu vērtējot Valērija Maligina izveidotā uzņēmuma “Olainfarm” veiksmīgas darbības nodrošināšanu nākotnē kā viņa piemiņas apliecinājumu, esam vienojušies par mantojuma sadali.

Panākto vienošanos uzskatu par kompromisu, kurā iespējami plašākajā veidā ietvertas Valērija nepilngadīgās meitas Annas, vecāko meitu Irinas un Nikas un manas intereses.

Uzklausot vienam otru un nedaudz piekāpjoties, esam vienojušās par galveno – "Olainfarm" arī turpmāk būs viens no Latvijas farmācijas biznesa flagmaņiem, un mēs darīsim visu iespējamo tā attīstībai un darbības paplašināšanai nākotnē," teikts paziņojumā.

Elīna Maligina atzīmē, ka līdz ar vienošanos, kuras saturu vēlas paturēt konfidenciālu, visi ar mantojuma lietu saistītie strīdi un domstarpības ir atrisinātas.

Arī Maligina meitas Irina Maligina un Nika Saveļjeva paziņojumā medijiem apstiprina, ka ir vienojušās par savstarpēji pieņemamiem noteikumiem, kas ļaus atjaunot mantojuma procesu, neliekot turpmāk šķēršļus mantojuma nonākšanai mantinieku īpašumā. Vienošanās paredz, ka tās saturs ir konfidenciāls.

"Cieņa pret mūsu tēvu un “Olainfarm” intereses bija pamatā mūsu vēlmei rast pieņemamu risinājumu. Uzņēmuma stabilai darbībai ir nepieciešama noteiktība, ko vairo vienota izpratne.

Mums ir svarīga uzņēmuma nākotne, vēlamies turpināt ģimenes biznesu, lai tas arī turpmāk  būtu mūsu un visas Latvijas lepnums," uzsver Maligina meitas.

KONTEKSTS:

Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada decembrī 52 gadu vecumā. 16.janvārī nolasītajā AS "Olainfarm" vadītāja testamentā bija minētas uzņēmēja trīs meitas, no kurām divas ir pilngadīgas, bet uzņēmēja atraitne tajā netika minēta. Elīna Maligina "Olainfarm" īpašnieka testamentu apstrīdēja tiesā.

Maligins tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" bija lielākais "Olainfarm" īpašnieks. "Olmafarm" pilnībā piederēja Maliginam. "Olmafarm" piederēja 42% daļu, bet Maliginam 26% akciju, liecina biržas "Nasdaq Riga" dati.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. "Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums 2016.gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Laikraksta "Dienas Bizness" pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7.vietā ar 70 miljonu eiro turību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti