Valdis Dombrovskis: Taupība un izaugsme viena otru neizslēdz

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Aizvadītajā Eiropas Savienības līderu samitā Briselē galvenās diskusijas bija par to, kāda politika būtu labāka, lai kopiena atgūtos no finanšu krīzes. Francija un Itālija uzstāja, ka valstīm ir jāļauj tērēt vairāk naudas, lai veicinātu izaugsmi un radītu jaunas darba vietas.

Bezdarbs, īpaši jauniešu vidū, ir viena no smagākajām kopienas problēmām. No otras puses, Vācijas kanclere Angela Merkele aizstāvēja stingras taupības politiku, norādot, ka „budžeta konsolidācija, strukturālās reformas un izaugsme nav savstarpējā pretrunā.” No Briseles arī Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis Latvijas Radio pauda viedokli, ka taupība un izaugsme viena otru neizslēdz:

„Ir nepieciešami abi. Ir nepieciešama stratēģija, kādā veidā atjaunot finanšu stabilitāti tajās valstīs, kurās ir problēmas ar pārmērīgu budžeta deficītu. Un vienlaicīgi ir jādomā par pasākumiem, kā var stimulēt izaugsmi. Gan eirozonā, gan Eiropas Savienībā kopumā. Līdz ar to šie abi aspekti ir jāskata kopā. Tas bija arī šīs Eiropadomes secinājums, ka ir jāstrādā abos virzienos. Ir jāstrādā pie budžeta bilances koriģēšanas tajās valstīs, kur tas ir nepieciešams. Un vienlaicīgi jāskatās, kas ir tie pasākumi, kā var veicināt ekonomisko attīstību caur vienotā tirgus pilna potenciāla izmantošanu, caur mērķtiecīgām investīcijām, caur zinātni un inovācijām utt.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti