Panorāma

Rosina automātiski piešķirt pilsonību nepilsoņu bērniem

Panorāma

Rīgas dome mobilajā lietotnē ieguldīs 8,7 miljonus

Vienojas samazināt PVN augļiem un dārzeņiem

Valdības partijas vienojas augļiem un dārzeņiem PVN samazināt līdz 5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdību veidojošās partijas sanāksmē ceturtdien, 7.septembrī, vienojās Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi no pašreizējā 21% līdz 5%, to portālam LSM pēc koalīcijas sēdes apstiprināja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Dokumenti

Saraksts ar augļiem, ogām un dārzeņiem, kam rosināts 5% PVN.docx

Lejuplādēt

15.18 KB

Valdība par PVN likmes samazināšanu augļiem un dārzeņiem varētu lemt ārkārtas sēdē piektdien, 8. septembrī, vai arī kārtējā sēdē nākamotrdien, 12. septembrī. Gala lēmumu pieņems Saeima.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība) ceturtdien intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka PVN samazināšana augļiem un dārzeņiem ZZS ietilpstošajai Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) valsts budžeta veidošanā būs "ļoti svarīgs jautājums, ko mēs aizstāvēsim".

Ministrs atzina, ka viņš "par 95%" ir pārliecināts, ka PVN likme Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem no nākamā gada samazināsies.

"[Samazināts PVN būtu] pašmāju dārzeņiem - arī tiem, ko mēs ievedam, un tiem, ko mēs ražojam. Banānus mēs neražojam, citronus mēs neražojam. Tātad uz tiem tas neattieksies," skaidroja Dūklavs.

Pēc Latvijas Lauksaimniecības universitātes pētnieku aplēsēm, valsts budžeta zaudējumi samazinātās 5% PVN likmes ieviešanas rezultātā prognozējumi robežās no 3,9 līdz 5,7 miljoniem eiro, liecina Zemkopības ministrijas (ZM) ziņojums.

Jau ziņots, ka saskaņā ar ZM aplēsēm pēc PVN likmes pazemināšanas no 21% līdz 5% augļiem, ogām un dārzeņiem cenas samazinātos par 3%-12%.

ZM parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis (Zaļo un Zemnieku savienība) iepriekš norādīja, ka ZM galvenais mērķis, cenšoties panākt PVN likmes samazinājumu Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ir celt šo jomu konkurētspēju.

ZM esot tikusies ar abām Latvijas pārtikas tirgotājus pārstāvošajām organizācijām, kas esot solījušas, ka cenas veikalu plauktos augļiem, ogām un dārzeņiem samazināsies atbilstoši PVN likmes samazinājumam. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti