Valdība VM piešķir 5,2 miljonus latu prasīto 8,5 miljonu latu vietā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība pirmdien atbalstīja papildu 5,2 miljonu latu piešķiršanu Veselības ministrijai neatliekamu pasākumu nodrošināšanai šajā gadā, lai gan nozare papildus 8,5 miljonus latu.

Kopā ministrija valdībai prasīja piešķirt papildus 8,5 miljonus latu, tomēr valdība neatbalstīja 3,3 miljonu latu tarifu izlīdzināšanai neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcās, jo tam ir ietekme uz nākamā gada budžetu.

„Mums bija divas daļa informatīvam ziņojumam un papildus naudas lūgumam. Viena daļa bija tā, ko mēs bijām sagatavojuši kā savu redzējumu papildus finansējumam šinī gadā un otra daļa bija lūgums no saeimas izskatīt kā tarifu izlīdzināšanu. Taču no Veselības ministrijas pozīcijas kaut arī šī nauda būtu ļoti vajadzīga, tā ir ietekme uz nākamā gada budžetu un nav skatāma šī gada budžeta ietvaros,” skaidroja veselības ministre Ingrīda Circene (V).

Ministre arī atzina, ka kopumā šogad saņemtais papildus finansējums nozarei bijis būtisks: „Mēs vienmēr gribam vairāk, bet esam ļoti pateicīgi, ka šinī gadā, negrozot budžetu, esam divas reizes saņēmuši papildus finansējumu. Pirmā summa bija septiņi miljoni un tagad nedaudz virs pieciem miljoniem. Katrā gadījumā 12 miljoni ir būtisks palielinājums, lai mēs varētu segt nepārtraukto deficītu, kas ir mūsu nozarē.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti