Valdība virza skatīšanai Saeimā papildu budžeta priekšlikumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Skatot priekšlikumus nākamā gada valsts budžeta 2.lasījumam, valdība otrdien atbalstījusi papildu tēriņus vairāk nekā 10 miljonu latu apmērā.

Otrdien bija ilgas diskusijas koalīcijas padomē, taču tad premjers paziņoja, ka panākta vienošanās par priekšlikumu atbalstu.

„Pēc izskanējušām diskusijām koalīcijas sadarbības padomē un izvērtējot priekšlikumus, kas iesniegti no Saeimas komisijām, Finanšu ministrija piedāvā Ministru kabinetam kā alternatīvos priekšlikumus atbalstīt Latvijas NVO fondu un latviešu valodas apguves programmas papildus finansēšanu. Mūsu piedāvātā summa ir 113 tūkstoši eiro. Papildus tiek piedāvāts finansējumus, lai atrisinātu jautājumu ar augstākās izglītības iestāžu koeficientu vienlīdzīgi piemērošanu, arī 1,7 miljonus latu kā alternatīvo priekšlikumu izglītības komisijas un dažu Saeimas deputātu iesniegtajiem priekšlikumiem. Tāpat tiek piedāvātu 55 tūkstoši latu zinātniskās darbības nodrošināšanai Latviešu filoloģijas un Baltu filoloģijas, un vēstures studiju programmās. Kā arī, saņemot Veselības ministrijas precizēto priekšlikumu par bezmaksas recepšu medikamentu nodrošināšanu 100% apmērā, precizētais finansēšanas apjoms ir 1,4 miljoni eiro," stāstīja Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Baiba Bāne.

Trešdien pie budžeta priekšlikumiem sāks strādāt Saeimas budžeta komisija, kur, iespējams, deputāti vēl diskutēs par saviem priekšlikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti