Valdība vērtē SM rosinājumu šogad neiekasēt «Latvijas Dzelzceļa» dividendes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien lems par uzņēmuma „Latvijas Dzelzceļš” pagājušā gada valsts dividenžu iemaksu valsts budžetā. Satiksmes ministrija (SM) ierosina, ka šogad valstij no uzņēmuma dividendes iekasēt nevajadzētu un pagājušā gada laikā nopelnītie līdzekļi būtu jāatstāj uzņēmuma rīcībā.

Uzņēmums „Latvijas Dzelzceļš” pagājušogad ir nopelnījis vairāk nekā 10 miljonus eiro. Saskaņā ar likumu, tam 90% no nopelnītā būtu jāieskaita valsts budžetā.

Tomēr Satiksmes ministrija ir ierosinājusi, ka šogad uzņēmums no dividenžu iemaksas valsts budžetā būtu jāatbrīvo, jo kopējā tirgus situācija uzņēmuma darbībai ir kļuvusi neprognozējamāka. Turklāt pagājušā gada peļņu lielā mērā ietekmējis vienreizējs darījums - pārvērtēto sešu sliežu ceļa mašīnu ieguldīšana meitas sabiedrības SIA “LDZ infrastruktūra” pamatkapitālā.

Satiksmes ministrija papildus pievērš uzmanību tam, ka uzņēmums ir sācis vairākus apjomīgus Eiropas Savienības līdzfinansētus infrastruktūras attīstības projektus, kuru realizācijai tam būs nepieciešami vēl papildu aizņēmumi kredītiestādēs. Savukārt, izmaksājot dividendes valstij 90% apjomā, „Latvijas dzelzceļš” nebūs spējīgs nodrošināt banku prasības attiecībā uz plānoto pašu kapitāla īpatsvaru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti