Panorāma

Prāmji beidz kursēt, darbiniekus neatlaidīs

Panorāma

Aktieri lasa grāmatas

Apsver palīdzēt uzņēmējiem ar "dīkstāves reglamentu"

Valdība varētu palīdzēt uzņēmējiem ar «dīkstāves reglamentu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau otrdien, 17. martā, Ministru kabinetā Finanšu, Ekonomikas un Labklājības ministrijai vajadzētu sniegt pirmos risinājumu piedāvājumus, kā palīdzēt pārdzīvot krīzi tiem uzņēmējiem un darba ņēmējiem, kuru nozares sastapušās ar pēkšņu kritumu vai pat pilnīgu darbības apstāšanos. Viena no palīdzības iespējām ir tā sauktais dīkstāves reglaments.

Starp plānotajiem palīdzības mehānismiem ir kreditēšana, atliktie nodokļu maksājumi, arī valsts apmaksātas slimības lapas. Un šobrīd aktuālas ir diskusijas arī par pilnīgi jaunu palīdzības veidu - dīkstāves reglamentu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) skaidroja, ka valdībā diskusijas par dīkstāves reglamentu vēl turpināsies. Valdība varētu palīdzēt uzņēmējiem, kuriem nebūs nekādu ieņēmumu un kuri nespēs maksāt darba ņēmējiem.

Kariņš atzina, ka sniegt kredītu garantijas valsts var, jau ir bijušas “Altum” programmas, bet dīkstāves reglaments ir kaut kas pilnīgi jauns, tas nav Latvijā bijis, tas nav arī nekur citur Eiropā bijis.

Pašlaik eksperti strādā pie precīzākiem risinājumiem, informēja Kariņš.  

KONTEKSTS:

Ministru kabinets ārkārtas sēdē ceturtdien, 12. martā, nolēma līdz 14. aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju. Lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, Latvijā no 13. marta cita starpā slēgtas mācību iestādes, kā arī aizliegti lielie masu pasākumi. Pāris dienas vēlāk valdība vienojās par papildu ierobežojumiem, tostarp pārtraukt starptautisko pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām.

Starptautiskās organizācijas vērš uzmanību uz to, ka "Covid-19" izraisīs ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos. Turklāt pesimistiskākie scenāriji liecina pat par pirmo globālo ekonomisko lejupslīdi kopš finanšu krīzes pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tas ietekmēs arī Latviju, un vienas no pirmajām no koronavīrusa cieta aviopārvadājumu un tūrisma nozares.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti