Dienas ziņas

Maksimālā aizņēmuma summa – bērnu rotaļu laukumam

Dienas ziņas

Kā aizvadīta nedēļa skolās, kas strādāja klātienē?

Valdība varētu atļaut lidojumus uz trešajām valstīm

Valdība varētu atļaut lidojumus uz trešajām valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdība jau nākamnedēļ varētu pieņemt lēmumu par lidojumu atļaušanu uz trešajām valstīm, kas jau gadu aizliegti. Nākamajā Ministru kabineta sēdē vēl plānots lemt par stingrākām prasībām pasažieriem, kuri izmantos aviokompāniju pakalpojumus. Taču, vērtējot kopumā epidemioloģisko situāciju, premjers norāda, ka mūs gaida četras grūtas nedēļas.    

Mūsu kaimiņvalstīs lidojumi uz trešajām valstīm ir atļauti, un daudzi pasažieri tos izmanto. Satiksmes ministrs nācis klajā ar ierosinājumu arī Latvijā atļaut šādus lidojumus.

Ministri uzskata, ka vajadzētu noteikt stingrāku kārtību, kā tiktu pārbaudīti pasažieri. Piemēram, robežsargi varētu pārbaudīt, vai kovidpases dati sakrīt ar pases datiem, tāpat būtu apsverama iespēja, likt veikt testu uz vietas lidostā.

Valdība piektdien lēma atbalstīt, ka profesionālajiem kravas transportlīdzekļu vadītājiem, ierodoties Latvijā, nebūs jāuzrāda 72 stundu laikā veikts negatīvs Covid-19 tests.

Vērtējot kopumā slimības izplatību, kāda tā varētu būt nākamajās nedēļās, premjers neslēpa, ka tās būs smagas.

Kariņš, uzstājoties Eiropadomes ārkārtas sanāksmē, uzsvēris, ka Eiropas Savienībai ir jādara viss, lai nodrošinātu Covid-19 vakcīnu pieejamību.

KONTEKSTS:

Lai palēninātu Covid-19 jauno vīrusa paveidu izplatīšanos, valdība līdz ārkārtējās situācijas beigām – 6. aprīlim – pagarināja aizliegumu ārvalstniekiem, tajā skaitā termiņuzturēšanās atļauju turētājiem, ieceļot Latvijā nebūtisku iemeslu dēļ. Iepriekš šāds ierobežojums bija noteikts no 11. janvāra līdz 25. februārim.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti