Valdība varēs finansiāli atbalstīt ārvalstu investoru projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2018. gada valsts budžeta likumā ir iekļauta norma, kas ļaus valdībai lemt par finansiālu atbalstu ārvalstu investoru iecerētiem projektiem.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē skaidroja, ka šis būs līdz šim neizmantots veids, kā veicināt ārvalstu kompāniju interesi par ieguldījumiem Latvijā.

Ņemot vērā, ka šis ir jauns instruments, pagaidām esot pāragri spriest, vai iespēja valdībai finansiāli atbalstīt, piemēram, infrastruktūras pielāgošanu konkrētu investoru vajadzībām, nopietni veicinās ārvalstu kompāniju interesi par Latviju, taču šādas normas esamību noteikti varēs izmantot valsts mārketingā, sprieda finanšu ministre.

Finanšu ministre: Valdība varēs finansiāli atbalstīt ārvalstu investoru projektus
00:00 / 00:46
Lejuplādēt
Skaidrojot, kā jaunā norma strādās, Reizniece-Ozola norādīja, ka pirmo reizi valdība izveidojusi  nelielu, bet stabilu instrumentu investoru piesaistei – jaunais instruments paredzēs iespēju sniegt atbalstu līdz 1,2 miljoniem eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ja investoram nepieciešams konkrēts atbalsts, līdz šim valdībai bija jāpielāgojas dažādu fondu programmām, nebija elastīgāka instrumenta, lai sniegtu atbalstu. Tagad likumā iecerētā norma ļaus nepieciešamības gadījumā atbalstīt, piemēram, infrastruktūras izveidi.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti