Valdība plāno apstiprināt budžeta projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valdība šodien plāno apstiprināt 2020. gada valsts budžeta projektu. Paredzēts, ka tā apjoms būs lielākais kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Jau nākamnedēļ darbu ar budžeta projektu pārņems Saeima.

Valdība plāno apstiprināt budžeta projektu
00:00 / 01:12
Lejuplādēt

Paredzēts, ka valsts budžets 2020. gadam pārsniegs 10 miljardus eiro – aptuveni par 500 miljoniem vairāk nekā šogad. Prioritārajiem pasākumiem 2020. gada budžetā papildus paredzēts pārdalīt teju 174 miljonus eiro. Ap 50 miljoniem eiro paredzēti veselības nozarei – mediķu algām un veselības nozares. 30,3 miljonus eiro paredzēts piešķirt pedagogu atalgojumam un zinātnei. Tāpat nozīmīgs finansējums atvēlēts kultūras, iekšlietu sistēmas un tieslietu sistēmas darbinieku algām

Valdība vienojusies nākamgad politisko partiju finansēšanai atvēlēt 4,5 miljonus eiro līdzšinējo aptuveni 600 tūkstošu eiro vietā. Iepriekš Tieslietu ministrija (TM) rosināja partijām piešķirt par vienu miljonu eiro vairāk, bet šo summu paredzēts novirzīt sabiedrisko mediju darbinieku algām. Politiķi uzsvēruši, ka partijām nauda vajadzīga, lai tās nebūtu atkarīgas no ziedotāju naudas..

Vēl šonedēļ valdības pārstāvji par valsts budžetu diskutēja ar pašvaldību vadītājiem. Kaut gan tām finansējums nākamgad pieaugs, Latvijas Pašvaldību savienība pārmeta valdībai solījumu nepildīšanu. Iepriekšējā valdība solīja pašvaldībām katru gadu atvēlēt vismaz 19,6% no valsts nodokļu ieņēmumiem, tomēr Krišjāņa Kariņa vadītā valdība paredzējusi, ka pašvaldības saņems 18,8% no nodokļiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti