Valdība piekrīt pārdot «Vitol» valstij piederošās «Latvijas kuģniecības» akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ministru kabinets (MK) nolēmis atbalstīt valstij piederošo AS "Latvijas kuģniecība” (LK) akciju pārdošanu uzņēmuma lielākā akcionāra "Vitol Netherlands B.V." ("Vitol") izteiktajā obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā. Tādējādi valsts saņems vairāk nekā 14 miljonus eiro, informē Privatizācijas aģentūrā (PA).

Saskaņā ar biržā "NASDAQ Riga" pieejamo informāciju, "Vitol" pieder 70,75% LK aciju, PA – 10%, bet AS "Swedbank" klientu vērtspapīru kontos ir kuģniecības kompānijas 6,51% akciju. Mazo akcionāru rokās ir 12,74% LK akciju, atzīmē PA. 

PA norāda, ka lēmums par valstij piederošo LK akciju pārdošanu pieņemts pamatojoties uz to, ka valsts uzņēmumā ir mazākuma akcionārs un valstij piederošā akciju pakete nenodrošina ietekmi lēmumu pieņemšanā un LK pārvaldībā.

Kopš uzņēmuma privatizācijas 2002. gadā dividendes akcionāriem nav izmaksātas. Tāpat ņemts vērā, ka, potenciāli uzņēmumam aizejot no biržas un kļūstot par slēgtu akciju sabiedrību, valstij būtu ierobežotas iespējas turpmāk rīkoties ar akcijām un to likviditāte būtu zema, atzīmē PA.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātā akciju atpirkšanas cena ir augstāka nekā LK akciju tirdzniecības cena biržā "NASDAQ Riga" pēdējo 12 mēnešu laikā. "Vitol" piedāvā vienu LK akciju atpirkt par 0,71 eiro.

Pārdodot akciju paketi, valsts kopumā saņems 14,2 miljonus eiro, norāda PA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti