Valdība neplāno dotācijas «Rīgas satiksmei»; biļetes pagaidām dārgākas nekļūs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas pašvaldība nākamajā gadā vairs nebūs ar mieru visus pasažierus «Rīgas satiksmes» transportā pārvadāt par vienu - pazemināto - maksu. Tā jau pašlaik liek noprast Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs). Viņš apgalvo, ka ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju pārrunājot iespēju, lai par ārpus Rīgas deklarēto pārvadāšanu dotācijas piešķir valdība. Nozaru ministrijās gan norāda - tādiem mērķiem valsts budžetā nauda nav paredzēta, turklāt ar Rīgu par to jau gadu nemaz nav runāts.

Otrdien Rīgas dome lems par kārtējo dotāciju piešķiršanu kapitālsabiedrībai «Rīgas satiksme». Kā ziņots, prasīto 18 miljonu eiro vietā deputāti, visticamāk, nolems par komitejas iepriekš atbalstītajiem 10,2 miljoniem eiro. Tādējādi pašvaldības uzņēmumā šogad tiks ieguldīti jau 95,5 miljoni eiro. Pagājušajā gadā «Rīgas satiksme» no Rīgas budžeta saņēma par astoņiem miljoniem eiro mazāk.

Uz jautājumu, vai nākamajā gadā plānots kāpināt biļetes cenu nerīdziniekiem, Rīgas mērs Nils Ušakovs atbildēja izvairīgi, sakot, ka turpinās sarunas ar jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (Nacionālā apvienība).

Arī «Rīgas satiksmes» pārstāve Baiba Bartaševiča vien nosaka, ka vismaz ar 1.janvāri biļetes cena nemainīsies. 

Satiksmes ministrijā apliecina, ka īpašas dotācijas Rīgai nav paredzētas. Iespējams, Rīgas mērs runā par savulaik apspriesto galvaspilsētas likuma grozīšanu, paredzot Rīgai īpašas privilēģijas. Taču Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā neapstiprina virzību tāda normatīva izstrādē.

Pašlaik lielās pilsētas, tajā skaitā Rīga, pašas dotē savu pārvadātāju zaudējumus un nosaka atlaides iedzīvotāju kategorijām, kas nav iekļautas valsts normatīvos. Pagājušajā gadā «Rīgas satiksme» no 150 miljoniem pasažieru par pilnu samaksu pārvadāja tikai nepilnu trešdaļu. Gandrīz puse jeb 68 miljoni pasažieru Rīgā vizināti bez maksas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti