Panorāma

Dāvis Stalts izstājas no NA frakcijas

Panorāma

Atklāta mākslinieka Valda Buša izstāde

"Liepājas metalurgā" prasa investēt 25 miljonus

Valdība «Metalurga» akcionāriem uzdod nomainīt valdi un investēt 25 miljonus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Valdība otrdien finansiālajās grūtībās nonākušā Liepājas metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) akcionāriem izvirzīja konkrētas prasības, tajā skaitā valdes nomaiņu un 25 miljonu latu ieguldījumu, žurnālistiem pastāstīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Nosacījumu uzņēmuma akcionāriem pirms sniedz palīdzīgu roku izvirzījis "Liepājas metalurga" kreditoru klubs. Tajā ietilpst gan Valsts kase, gan valsts uzņēmums „Latvenergo”, gan valstij piederošā Citadeles banka un citas kredītiestādes.

"Liepājas metalurga" kreditori apvienojušies klubā un piesaistījuši konsultantu investīciju kompāniju „Prudentia”, kura ziņojumu par stāvokli "Liepājas metalurgā" šodien slēgtā sēdē uzklausīja valdība. Pēc sēdes konsultantu ziņojumu atstāstīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP). Viņš uzskata, ka valdības sēdēs nebūtu jārunā par LM problēmām.

Kreditori ir gatavi pagarināt kredītu termiņus, atlikt pamatsummu maksājumus un veikt citus pretimnākšanas darbus, ja akcionāri izpilda piecus nosacījumus. Uzņēmuma akcionāriem jāiegulda 25 miljoni latu uzņēmuma darbības nodrošināšanai, jāieceļ jauna valde, kuru atbalsta visi akcionāri, metāllūžņi jāpērk Baltijas valstīs, lai nodrošinātu to iegādi par tirgus cenām nevis augstākām. Tāpat uzņēmumam jau aprīlī ir jāsamaksā 1,2 miljonu latu kredītprocentu maksājums valsts galvotajam kredītam "Unicredit" bankā.

Ja "Liepājas metalurgs" šos nosacījumus izpilda, tad Valsts kase ir gatava samaksāt uzņēmuma vietā kredīta maksājumu, apliecina Valsts kases pārstāvis Jānis Pone.

Uzņēmuma līdzīpašnieks un vadītājs Sergejs Zaharjins ir vīlies kreditoru prasībās un teic, ka viņam neesot naudas, ko ieguldīt uzņēmumā. Zaharjins pēc sēdes paziņoja, ka īsti nesaprot, kāds tad īsti būs valsts atbalsts uzņēmumam. "Tie ir tikai tie nosacījumi, kas izvirzīti "Liepājas metalurgam" un akcionāriem, bet mēs no savas puses vēlamies uzzināt, kāda tad konkrēti būs palīdzība uzņēmumam," norādīja Zaharjins.

Premjers Valdis Dombrovskis skaidro, ka kopējā summa, ar kuru kreditori ir gatavi atbalstīt "Liepājas metalurgu", mērāma 33 miljonu latu apmērā un izpaužas kā kredīta pagarinājumi, parādu nomaksas grafiku pārskatīšana un citi, kas ļautu uzņēmumam noturēties virs ūdens un pakāpeniski izrauties no parādu bedres.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti