Valdība lems par atbalstu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien valdība lems par atbalsta pasākumiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un traģēdijas seku novēršanā iesaistītajiem. Pēc Labklājības ministrijas sniegtajām ziņām, nauda būs nepieciešama sociālajai un medicīniskajai rehabilitācijai.

„Tiks pieprasīti papildu līdzekļi, lai visas personas varētu saņemt, pirmkārt, sociālo rehabilitāciju Sociālās integrācijas valsts aģentūrā desmit dienu garumā. Tur ir gan psiholoģiskā rehabilitācija, gan cita veida atbalsts. Arī visas personas, kas šobrīd ārstējas stacionārā vēl joprojām, varēs doties uz Vaivariem saņemt medicīnisko rehabilitāciju. Savukārt tās personas, kuras jau ir izrakstītas, nonāk tur ar ģimenes ārsta norīkojumu," stāsta Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Tāpat būs nepieciešams finansējums tehnisko palīglīdzekļu iegādei. „Papildus tiek prasīti līdzekļi par īpašas kārtības noteikšanu tehnisko palīglīdzekļu iegādei. Tas ir pirmais solis, jo pēc tam, kad tiks izdarīti šie pieprasījumi, Labklājības ministrija taisīs kopsavilkumu par veiktajiem pasākumiem un, ja vēl kas būs nepieciešams, ies uz 10.decembra sēdi," skaidro Jaunzeme.

Labklājības ministrija nolēmusi prasīt nevis konkrētu naudas summu, bet gan apmaksāt izdevumus pēc fakta. Šobrīd nav precīzi zināms, kādi tehniskie papildlīdzekļi būs nepieciešami traģēdijā smagāk cietušajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti