Valdība lems par 159 tūkstošu latu piešķiršanu Līgatnes dabas takām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība otrdien izskatīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pieprasījumu Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP) piešķirt nepilnus 159 tūkstošus latu Līgatnes dabas taku uzturēšanai, liecina Ministru kabineta darba kārtība.

VARAM lūgusi naudu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Jautājums bija iekļauts jau valdības sēdes darba kārtībā pirms nedēļas, taču līdz ar citiem papildu finanšu pieprasījumiem atlikts.

Laika periodā no 1974. līdz 1977.gadam Gaujas nacionālajā parkā izveidots Līgatnes mācību un atpūtas parks, kas pašlaik pazīstams kā Līgatnes dabas takas. Tas izveidots, lai radītu iespēju sabiedrībai iepazīties ar Latvijā dzīvojošiem savvaļas dzīvniekiem.

No 2009. gada Līgatnes dabas takas apsaimniekoja nodibinājums "Gaujas nacionālā parka fonds". Savukārt no 2012.gada 15.decembra dzīvnieku uzturēšanu pārņēmusi DAP.

Patlaban DAP veic Līgatnes dabas takās esošo savvaļas sugu dzīvnieku aprūpi un vienlaikus ir gan dzīvnieku īpašnieks, gan dzīvnieku turētājs. Taču DAP funkcijās neietilpst šādu objektu uzturēšana un apsaimniekošana.

Izvērtējot iespējas turpmākajai Līgatnes dabas taku apsaimniekošanai, nolemts konkursa kārtībā nodot Līgatnes dabas takas piemērotam apsaimniekotājam. Tas varētu notikt 2013.gada beigās. Savukārt līdz tam laikam taku apsaimniekošanai DAP nepieciešami 159 952 lati.

No šīs naudas 87 913 latu ir saimnieciskie izdevumi, 15 419 latu – uzturēšanas izdevumi, bet 55 620 latu nepieciešami iežogojumu un voljeru remontiem.

Jau vēstīts, ka 2011.gada augustā no nožogojuma izkļuva lācis, kuru izdevās ievilināt atpakaļ. Savukārt 2012.gada aprīlī no nožogojuma izkļuva lācene Made, kuru dabūt atpakaļ iežogojumā neizdevās, un lāci vajadzēja nošaut. Gadījums ar lāceni Madi izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā. Pašlaik uz laiku lāči pārvietoti dzīvei citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti