Valdība konceptuāli atbalsta Latvijas dalību starptautiskajā izstādē «Expo 2025» Japānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ministru kabinets 25. janvārī konceptuāli atbalstīja Latvijas dalību nākamajā starptautiskajā izstādē "Expo 2025" Japānā, informēja Ekonomikas ministrijā.

Izstādes norise Japānas pilsētā Osaka plānota no 2025. gada 13. aprīlim līdz 13. oktobrim. Izstādē Japānā paredzēts uzsvērt ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus, tāpēc kā izstādes pamattēma definēta "Nākotnes sabiedrības veidošana mūsu dzīvei" ar trim apakštēmām: "Dzīvību glābšana"; "Dzīvju spēcināšana" un "Dzīvju savienošana".

Plānots, ka izstādi apmeklēs aptuveni 28 miljoni apmeklētāju.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība) uzsvēra, ka dalība starptautiskajā izstādē ir svarīgs solis Latvijas inovatīvu uzņēmumu, kā arī tehnoloģiskas ievirzes jaunuzņēmumu attīstībai un atpazīstamībai Latvijā un ārvalstīs.

Sagaidāms, ka izstādē klātienē piedalītos aptuveni 70 Latvijas uzņēmumu un neklātienē – vēl 200 uzņēmumu, savukārt izstādes laikā un pēc tās tiktu noslēgti 15 sadarbības līgumi.  

Ministrijā skaidroja, ka Japāna sola gan izstādē "Expo 2025 Osaka", gan ārpus tās veicināt virtuālo tehnoloģiju izmantošanu. Plānots apmeklētājiem nodrošināt iespēju izstādes teritorijā iepazīt pat tādus progresīvus mobilitātes veidus kā lidojošas automašīnas.

Jautājums par valsts finansējumu Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē Japānā tiks skatīts valsts budžeta 2023. gadam un turpmākajiem gadiem izskatīšanas un apstiprināšanas procesa ietvaros.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti