Valdība izteiks nesaistošo piedāvājumu atpirkt no vāciešiem «Latvijas Gāzes» akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība otrdien aiz slēgtām durvīm vienojās izteikt  nesaistošo piedāvājumu Vācijas uzņēmumam “E.ON Ruhrgas” atpirkt tam piederošos 47,2% „Latvijas Gāzes” akciju, ziņoja Latvijas Radio korespondents Gunārs Valdmanis.

Valdības lēmums izstrādāt nesaistošo piedāvājumu Vācijas uzņēmumam nozīmē, ka Latvijas valdība sagatavoja savu piedāvājumu, kurā, visticamāk, noteikta no Latvijas viedokļa pieņemama cena un darījuma nosacījumi.

Iepriekš premjere Laimdota Straujuma („Vienotība”)  atzina, ka Vācijas uzņēmuma piedāvātā cena – 220 miljoni eiro – ir pārāk augsta.

Valdība neatklāj sava lēmuma detaļas, taču skaidrs, ka pieņemts lēmums turpināt sarunas ar Vācijas uzņēmumu un ir interese akcijas atpirkt.  Sarunas, visticamāk, turpināsies ilgāku laiku, un, ja puses panāks kādu vienošanos, valdībai būs jālemj jau par saistošā piedāvājuma izteikšanu.

Jau vēstīts, ka "E.ON Ruhrgas” paziņoja par aiziešanu no Latvijas. Latvijas centieni tikt pie "E.ON" akcijām varētu būt saistīti ar atsevišķu Latvijas amatpersonu iecerēm par vienota Baltijas gāzes pārvades operatora izveidi, kas nākotnē apvienotu  gāzes pārvades sistēmu, uzglabāšanu un importa termināļus. Šāds risinājums Baltijas tirgū būtiski atvieglotu iespējas jauno piegādātāju darbībai, padarot to interesantāku arī no noieta viedokļa.   Laimdota Straujuma iepriekš uzsvēra, ka atbilde no Latvijas par tālāko rīcību tiek gaidīta septembrī.

Līdz šim no „Latvijas Gāzes” akcionāriem jautājumu par akciju īpašnieka maiņu komentējis vienīgi „Itera Latvija” vadītājs Juris Savickis. Viņš intervijā aprīlī neslēpa, ka iespējamo Latvijas iesaistīšanos uzņēmumā vērtē piesardzīgi.

„Latvijas Gāzes” īpašnieki ir ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%).   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti