Valdība, iespējams, lems par atbalstu «Liepājas metalurgam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Iespējams, otrdien valdība lems par valsts atbalstu grūtības nonākušajam uzņēmumam “Liepājas metalurgs”. Ministru kabineta sēdē iecerēts uzklausīt ziņojumu par finanšu situāciju vienā no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem.

Pēc koalīcijas sēdes pirmdien ministru prezidents Valdis Dombrovskis gan atturējas prognozēt, vai finansiālāis atbalsts "Liepājas metalurgam" tiks piešķirts.

TV3 raidījums "Nekā personīga"svētdien ziņoja, ka “Liepājas metalurga” vadība prasījusi valdībai palīdzību 57,6 miljonu latu apmērā.

Uzņēmuma lielākāis akcionārs Sergejs Zaharjins intervijā laikrakstām “Vesti segodņa” norādīja, ka lai saņemtu valsts atbalstu finanšu situācijas stabilizēšanai Zaharjins pat būtu gatavs atdot valstij savas “Liepājas metalurga” akcijas. Viņš arī teica, ka uzņēmuma vadība ir iesniegusi rīcības plānu, un tālākais “Liepājas metalurga” liktenis ir ministru rokās.

Nākamajā mēnesi uzņēmumam jāatdod četri miljoni latu Itālijas bankai “Unicredit”, kas pirms tam esot noraidījusi “Liepājas metalurga” lūgumu atlikt maksājumu.

Jau vēstīts, ka "Liepājas metalurgā" tika veikts arī neatkarīgs un padziļinātais finanšu audits, taču pēc publiski pieejamas informācijas, tiešas krāpniecības pazīmes nav konstatētas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti