Valdība bez diskusijām atbalsta īpašumtiesību ierobežošanu uz zemes dzīlēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valdība otrdien, 6.decembrī, akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvāto koncepciju par zemes dzīļu izmantošanas tiesiskā regulējuma pilnveidi.

Iepriekš ministrijas piedāvājums ierobežot zemes īpašnieku tiesības uz zemes dzīlēs esošajiem resursiem izpelnījās neapmierinātību no vairāku nevalstisko organizāciju puses.

Tomēr valdībā piedāvājums noteikt zemes dzīļu lietošanas tiesību ierobežojumus zemes dzīļu izpētes gadījumos, kā arī paredzēt normatīvajos aktus iespēju noteikt valsts nozīmes zemes dzīļu nogabalus minerālresursu izmantošanai tika atbalstīts bez diskusijām.

Viena no organizācijām, kas savulaik iebilda pret īpašuma tiesību ierobežošanu, bija Baltijas Ģeologu asociācija. Tagad tās valdes locekle Marita Strādere atzīst, ka šajā jautājumā daudzmaz ir panākts risinājums.

Organizācija: Izmaiņas veiktas ārvalstu investoru interesēs
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

"Tas zināmā mērā ir tāds puslīdz risinājums. Bet tas, ko var teikt, ka no ministriju puses tomēr sadarbība bijusi tādā piespiedu kārtā pārsvarā.  Teiksim tā, mēs ejam un prasām, bet mūs mēģina kaut kādā veidā no šī jautājuma risināšanas tā korekti atstumt," teica Strādere.

Viņasprāt, normatīvo aktu izmaiņas skaidrojamas vairāk ar ārvalstu investoru interesēm. "Šajā gadījumā tomēr izskatās, ka lielākais akcents likts uz ārvalstu investoru interesēm. Šajā gadījumā grozīja mūsu pašu normatīvos aktus, lai viņiem būtu izdevīgāk strādāt."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti