Valdība atkal skata LM situāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība otrdienas sēdē plāno skatīt Finanšu ministrijas informatīvo ziņojumu "Par maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" (LM) aktuālo situāciju.

 

Jau drīzumā Latvijas savulaik viena no lielākajiem rūpniecības uzņēmuma nākotnei būtu jātop skaidrāka, jo potenciālajiem uzņēmuma investoriem savi pieteikumi jāiesniedz līdz mēneša beigām.

Jūnijā, iesniedzot nesaistošos piedāvājumus, par metalurģijas uzņēmumu interesi pauda 10 pretendenti, tomēr šobrīd, kā atklājis Liepājas pašvaldības vadītājs Uldis Sesks, „Liepājas metalurgs” interesē piecus vai sešus investorus, no kuriem lielākā interese ir uzņēmumiem no Krievijas. Interese par uzņēmumu ir arī kompānijām no Eiropas, tomēr uz šiem uzņēmumiem eksperti raugās ar zināmu piesardzību, pieļaujot, ka daži Eiropas uzņēmumi rūpnīcas darba atsākšanā varētu arī būt neieinteresēti.

Valdības darba kārtībā jautājums par „Liepājas metalurgu” nav ticis iekļauts jau ilgāku laiku, un atbildīgo institūciju aplēses liecina, ka gadījumā, ja rūpnīca darbu neatsāks, Liepāja sociālekonomiskas problēmas sāks izjust nākamā gada sākumā, jo tieši ap šo laiku atlaistajiem darbiniekiem, kuri vēl nav atraduši darbu, tiks pārtraukta bezdarbnieku pabalstu izmaksa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti