Valdība atbalsta čeku loterijas izbeigšanu no 2023. gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valdība otrdien, 6. decembrī, atbalstīja čeku loterijas darbības izbeigšanu no 2023. gada. Lai izmaiņas stātos spēkā, tās vēl jāapstiprina Saeimai. 

Valdības izstrādātais likumprojekts "Grozījumi Čeku loterijas likumā" izstrādāts, lai noteiktu čeku loterijas organizēšanas noslēgšanas procesu. Paredzēts, ka 2022. gada izloze būtu čeku loterijas projekta cikla noslēgums.

Tā kā čeku loterijas efektivitāte pilnībā ir atkarīga no iedzīvotāju aktīvas dalības tajā, tad līdzšinējo līdzdalības rādītāju dinamika un prognozes norāda uz nepieciešamību pārskatīt čeku loterijas turpmāko organizēšanu, teikts likumprojekta anotācijā. Mazinoties sabiedrības interesei par čeku loterijas izlozēm, to turpināt nebūtu lietderīgi, tādējādi nepieciešams savlaicīgi novērst čeku loterijas organizēšanas izdevumu negatīvas ietekmes uz valsts budžetu risku, norādīts anotācijā.

Saeimai atbalstot likuma grozījumus, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) organizētā čeku loterija tiktu izbeigta līdz ar 2022. gada čeku gada izlozi, kas notiks 2023. gada februārī. Šajā gadījumā čekus varēs iesniegt līdz 2023. gada 5. janvārim, tādējādi janvārī notiks pēdējā mēneša izloze par decembri, un informācija par izlozē laimējušajiem čekiem tiks publicēta čeku loterijas tīmekļvietnē janvāra otrās nedēļas svētdienā. 

Savukārt 2023. gada februārī tiks organizēta 2022. gada izloze un informācija par gada izlozē laimējušajiem čekiem tiks publicēta 2023. gada februāra trešās nedēļas svētdienā.

VID organizē čeku loteriju no 2019. gada 1. jūlija. Čeku loterijas likuma mērķis bija attīstīt godīgu konkurenci un nodokļu saistību labprātīgu izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, lai tādējādi veicinātu nodokļu maksāšanas kultūras maiņu sabiedrībā.

Lai čeku loteriju izbeigtu no 2023. gada, likuma grozījumi vēl jāapstiprina Saeimā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti