Valdība ārkārtas sēdē skata budžeta jautājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ministru kabinets 28. augustā sanāk uz ārkārtas sēdi, lai sāktu skatīt jautājumus, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžeta veidošanu.

Slēgtā sēdē Finanšu ministrija iepazīstinās valdību ar informatīvu ziņojumu par valsts budžetu nākamam gadam un vidējam termiņam. Plašs ir arī uzaicināto sociālo partneru un citu institūciju pārstāvju loks. Tā pirmajā ar budžetu saistītajā Ministru kabineta sēdē piedalīsies arī Valsts kontroles, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai, Latvijas Darba devēju konfederācijas un citu organizāciju pārstāvji.

Valdība ārkārtas sēdē skata budžeta jautājumus
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Finanšu ministrija šodien prezentē ziņojumu par valsts budžetu nākamam gadam un vidējam termiņam, izdevumu pārskatu. Tā kā valdības sēde šoreiz ir slēgta, pirms tās ministrijas pārstāvji komentārus sniegt atteicās.

Zināms, ka valdība jau iedalījusi nākamā gada budžetā papildu naudu veselības nozarei un ceļiem, paredzēti līdzekļi arī sociālo iemaksu un minimālās algas kāpuma nodrošināšanai. No esošajiem resursiem nākamgad veselības budžetam tiks paredzēts vairāk nekā miljards eiro, ceļu finansēšanai – vairāki desmiti miljoni eiro.

Fiskālās disciplīnas padomes eksperti norādījuši, ka Latvijas ekonomikā parādās „trekno gadu” pazīmes, ir vērojama ekonomikas uzkaršana. Koalīcijas partneri budžeta veidošanas laikā sola izvērtēt iespējamos riskus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti