Vakcinācija pret Covid-19 varētu izmaksāt nepilnus 166 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Indikatīvais finansējuma apjoms, kas varētu būt nepieciešams Covid-19 vakcinācijas plāna īstenošanai 2021. gadā, ir 165,86 miljoni eiro, liecina Veselības ministrijas aprēķini, kas prezentēti valdībā.

No kopējās summas 93,98% jeb 156 miljoni eiro nepieciešami:

  • vakcīnu iegādei – 90,5 miljoni eiro,
  • loģistikai – 1,3 miljoni eiro,
  • potēšana – 64 miljoni eiro.

Papildus tam 1,2 miljonus eiro paredz zvanu centra darbības nodrošināšanai, 1,45 miljonus eiro – informācijas tehnoloģiju risinājumiem, bet gandrīz 5,59 miljonus eiro – nacionāla mēroga vakcinācijas kompleksiem.

Krietni mazākas summas plānotas piemaksām ģimenes ārstiem par senioru un hronisko pacientu vakcināciju, ārstniecības personu apmācībām, komunikācijai un Vakcinācijas projekta birojam, kuram vajadzīgs gandrīz 642 tūkstošu eiro finansējums.

Lai varētu iegādāties 2021.gada pirmajam pusgadam pasūtītās vakcīnas un nodrošināt vakcinēšanas procesu, valdība atbalstīja finansējuma piešķiršanu vairāk nekā 52,2 miljoni eiro apmērā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Lielākā daļa finansējuma – 51 miljons eiro – paredzēts 2020.gada decembrī un šogad janvārī, februārī un marta sākumā pasūtīto "AstraZeneca", "BioNTech/Pfizer", "Moderna", "Janssen", "CureVac", "Novavax" ražotāju vakcīnu devu iegādei, loģistikai un vakcinācijas procesa nodrošināšanai.

Piešķirto finansējumu administrēs Nacionālais veselības dienests (NVD), kas saskaņā ar savstarpēji noslēgtajiem līgumiem veiks norēķinus par piegādātajām vakcīnām, vakcīnu loģistiku un vakcinēšanas procesa nodrošināšanu.

Savukārt pārējais finansējums paredzēts – piemaksām ģimenes ārstiem par sasniegtajiem Covid-19 vakcinācijas aptveres rādītājiem, adrenalīna injekcijām, kas jānodrošina ikvienā vakcinācijas vietā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu piesaistei lielajiem vakcinācijas centriem, kā arī nacionāla mēroga, plānotām komunikācijas aktivitātēm, lai izglītotu, informētu un iedrošinātu iedzīvotājus vakcinēties.

KONTEKSTS:

Organizējot vakcināciju pret Covid-19, Latvijā plānots vispirms potēt astoņas prioritārās grupas. Kopumā līdz vasaras beigām plānots vakcinēt ap 70% iedzīvotāju, un šī gada trešajā–ceturtajā ceturksnī varēs vakcinēt visus sabiedrības locekļus, kas vakcīnu nav saņēmuši iepriekš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti