Vakara tirdziņš divos gados nav iemantojis lielu daugavpiliešu interesi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai arī ne strauji, tomēr lēnām zemnieku vakara tirdziņš Daugavpilī gūst pilsētnieku interesi. Te pēc darba, vakara stundās, var iegādāties virtuvei nepieciešamo - kartupeļus, burkānus, sīpolus, tomātus, pupas, zaļumus. Apmeklētāji teic, ka viņiem ir izdevīgi šādi iepirkt vietējo zemnieku audzēto. Kopumā gan šis tirgus, kas darbojas jau otro gadu, īpašu popularitāti nav guvis.

Atbalstīt vietējo zemnieku un ražotāju un iegādāties sev izdevīgā laikā pirkumus ir galvenā motivācija, kas liek daugavpiliešiem apmeklēt vakara zemnieku tirgu, stāsta tirgus apmeklētāji.

„Protams, šeit varbūt ir nedaudz dārgāk. Bet, ja paskatās no tāda skatupunkta, ka tie tomēr mūsējie – jāatbalsta. Mēs iegādājamies gandrīz visu, ko šeit piedāvā: kartupeļus, tomātus – tie fantastiski garšīgi, tāda bērnības garša, ko lielveikalos nedabūsi izbaudīt,” teic kāds tirgus apmeklētājs.

Svaigais dārzenis un darba laiks šim tirgum no četriem vakarā līdz pēdējam pircējam ir izdevīgs savai mērķauditorijai. Arī pašiem  zemniekiem, kā apliecina Ilūkstes novada Pilskalnes pagasta zemnieks Edgars, tas ir izdevīgi: „Daudzi uzzinājuši, nejauši nākot. Šogad ir tādi, kas nāk pirmo reizi. Bet nu nāk. [Pārdošanā] ir gurķi, tomāti, zirnīši, pupas, kartupeļi, bietītes, burkāni.”

Tomēr gan izvēlētā vieta, gan maksa par tirdzniecības vietu - 7 eiro par vietu -  nav tas labākais tirgotājiem. Tajā pašā laikā tieši vakara tirgus Daugavpilij ir vairāk piemērots atšķirībā, piemēram, no zaļā groza idejas kaimiņos Preiļos, teic viens no šī tirgus idejas iniciatoriem, Daugavpils novada domes attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis.

Viņš arī atzīst, ka vakara tirgus nav guvis īpaši lielu atsaucību Daugavpilī: „Arī dzīvesveids atšķiras no rīdziniekiem. Mūsu cilvēki pēc darba cenšas ātrāk nokļūt mājās, līdz ar to mēs pat bijām spiesti saīsināt darba laiku. Skumdina arī tas, ka vietējie restorāni un viesnīcas izvēlas produkciju iegādāties Rīgā nakts tirgos, nevis pie mūsu zemniekiem.”

Arī paši Daugavpils vakara tirgus apmeklētāji atzīst - ideja laba, bet pilsētas iedzīvotāju dzīvesveids un tradīcijas vēl nav gatavas šim vakara tirgum. Savā viedā tas tomēr esot vērsts uz cilvēku, kam vairāk interesē stils un iepirkšanās veids, ne pats produkts.

Daugavpils vakara tirgus darbojas divas reizes nedēļā. Jau ar nākamo nedēļu tas mainīs dislokācijas vietu un maksas ziņā kļūšot vairāk pieejams zemniekiem, kas ir vietējās ražas audzētāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti