Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Latvijas Olu ražotāju asociācijas vadītāju Solvitu Gulbi

Rīta Panorāma

Aglonā atzīmēs Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņēmšanas svētkus

Dārzeņu neraža – ka iet zemniekiem? Intervija ar Edīti Strazdiņu

Vairākiem dārzeņiem šogad būs labas ražas, ogām un augļiem – vājas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vairāku dārzeņu ražas šogad būs labas vai pat ļoti labas, savukārt ogām un augļiem – vājas, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja kooperatīva „Mūsmāju dārzeņi” valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa.

Viņa norādīja, ka būs ļoti laba kāpostu raža. Tāpat laba būs kartupeļu, burkānu un biešu raža, kura gan būs nedaudz vēlāka nekā parasti. Savukārt pamaza būs ķirbju un citu kabačveidīgo raža, jo lietus tiem ir lijis pārāk bieži.

Jau sliktākas būs augļu un ogu ražas. Piemēram, ābolu būs mazāk. Maija salnas savu kaitējumu būs nodarījušas arī ogām. Tādējādi par Latvijā audzētajiem augļiem un ogām būs jāmaksā vairāk nekā citus gadus.

Strazdiņa arī piezīmēja, ka tirgū pārdotie augļi un ogas 50% gadījumu, kad tiek nosaukti kā Latvijā audzēti, patiesībā ir ievesti no ārzemēm. Lai pārliecinātos, ka dārzeņi patiešām ir no Latvijas, viņa mudina uzdot pārdevējiem kontroljautājumus. Piemēram, kurā saimniecībā dārzeņi ir audzēti. Reizēm pārdevēji nosauc novadu, kur dārzeņi it kā audzēti, taču ne saimniecību. Ja tiek nosaukta saimniecība, tad, ja ir iespēja, var pārbaudīt, vai tāda saimniecība vispār pastāv.

Tāpat der atcerēties par dārzeņu sezonalitāti. Piemēram, šobrīd Latvijā audzēti kartupeļi nevar būt lieli un apaļi. Tie drīzāk ir no Itālijas.

Vēstīts, ka šogad arī paredz labības rekordražas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti