Vairākās pašvaldībās mainās cenas par siltumenerģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 1. novembra vairākās pašvaldībās un pilsētās mainās cenas par siltumenerģiju. Piemēram, Rīgā tā vērtība palielinājusies par 16%, tādējādi par vienu megavatstundu rīdziniekiem jāmaksā nepilni 67 eiro. Savukārt Iecavā tarifs pieaudzis pat par ceturtdaļu, un tagad viena megavatstunda maksā jau 65 eiro.

Kā skaidro Rīgas Tehniskās universitātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta pētnieks Dzintars Jaunzems, – viens no iemesliem ir dabasgāzes cenas pieaugums. Viņš gan atzīst, ka prognozēt siltumenerģiju tarifu izmaiņas ir grūti.

Dzintars Jaunzems par siltumenerģijas tarifiem
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Situācija ir diezgan dinamiska. Jāskatās arī uz klimata faktoriem. Piemēram, ja būs atkal liels pieprasījums pēc gāzes, tad varētu teikt, ka cena tomēr vai nu paliks stabila, vai nu mazliet pieaugs. Tas būtu tāds globāls ietvars. Atgriežoties pie Latvijas situācijas, tad mēs redzam, ka tur, kur gāze ir galvenais kurināmais centralizētajā siltumapgādē, tad tur tarifs tiek mainīts, un tas būs lielāks. Šobrīd ieguvēji ir visu to pašvaldību iedzīvotāji, kur bija straujāka pāreja uz atjaunojamiem energoresursiem,” norāda Dzintars Jaunzems.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti