«Vairāk saules» atsāk darbu un joprojām aizstāv savu nevainīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Restorānu tīkls "Vairāk saules" iegādājies jaunus kases aparātus un sestdien atsāk savu darbu. Uzņēmēji, kuru firmu policija tur aizdomās par iejaukšanos kases aparātu darbībā, apgalvo - joprojām nezina, kas šādas aizdomas ir radījis.

"Vairāk saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš
00:00 / 00:25
Lejuplādēt
Uzņēmuma līdzīpašnieks Endijs Bērziņš uzsver, ka uzņēmums nav krāpies: "Tā operācija, ir tāda sajūta, ka viņi ir atklājuši tīklu, kur bagātina urānu un pārdod Irānai. Tā operācija ir vienkārši prātam neaptverama. Tika aizturēti četri cilvēki."

Aizturētie bija grāmatvede, šefpavārs, piegādes nodaļas vadītājs un informācijas tehnoloģiju speciālists, kas apkalpo firmu. Bērziņš par pēdējo no aizturētajiem ir neizpratnē. "Viņš uzstāda rūterus, iekšējo tīklu, visu, kas saistīts ar internetu, kuram vispār nav nekādas saistības ar kasēm. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, kas ir neiedomājami absurdi un necilvēcīgi," saka Bērziņš.

Diviem no aizturētajiem piemērota drošības nauda, katram 30 000 eiro. Uzņēmums jau veicis iemaksu, un piegādes nodaļas vadītājs pašlaik atbrīvots.

"Vairāk saules" līdzīpašnieks lēš, ka, iespējams, restorānos kādi ēdieni vēl nebūs pagatavoti, bet strādāšot visi uzņēmuma iestādījumi.  Restorānu darba atsākšana izmaksājusi vairākus desmitus tūkstošus eiro. 

KONTEKSTS:

12.jūnijā Valsts policija veikusi 34 kratīšanas restorānu tīkla “Vairāk saules” sešās ēdināšanas vietās, ražošanas cehā, uzņēmuma birojā, kā arī pie fiziskām personām, kas saistītas ar uzņēmumu. Tāpat tika aizturēti četri cilvēki.

Policijai ir aizdomas par krāpšanos ar kases aparātiem restorānos “Vairāk saules” kopš 2016.gada, kā rezultātā valstij varētu būt nodarīti 1,5 miljonu eiro zaudējumi.

Restorāna īpašnieki un kases aparātu piegādātāji noliedz aizdomas, jo aparātus iepriekš pārbaudīja VID un eksperti. Īpašnieki un nozares asociācija pārmet policijai pārāk asu rīcību, kuras dēļ uzņēmums ciešot zaudējumus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti