Vadošā Ziemeļvalstu maiznīcu grupa slēgs ražošanu Latvijā un ieguldīs maizes ceptuvēs kaimiņvalstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Lantmännen Unibake”, kas ir vadošā starptautiskā maiznīcu grupa Ziemeļvalstīs, plāno atjaunot un reorganizēt svaigās maizes biznesu Baltijas valstīs, lai veiksmīgāk pielāgotos patērētāju paradumu un pieprasījuma izmaiņām. Uzņēmums iecerējis uzlabot ražošanas procesu Baltijas reģionā. Tāpat arī tiek plānota ceptuves slēgšana Rīgā. 

“Lantmännen Unibake” Baltijas reģionā darbojas četras svaigās maizes ceptuves, un Latvijā uzņēmumu pārstāv AS “Hanzas maiznīca”. Uzņēmums plāno reorganizēt ražošanas procesus, ieguldot maizes ceptuvju ražošanas līniju ar augstu jaudu modernizēšanā. Tajā pašā laikā tiek plānots slēgt ražošanu Latvijā, to pārceļot uz Lietuvu un Igauniju. 

Izmaiņas plānots īstenot līdz 2022. gada 1. ceturksnim, un to rezultātā darbu Rīgā varētu zaudēt līdz 90 ražotnes darbinieku. 

“Maizes tirgus Baltijā turpina piedzīvot lielas izmaiņas. Tādēļ, lai spētu pielāgoties šīm pārmaiņām, ko tiešā veidā ietekmē patērētāju paradumi, mums nepieciešams radīt apstākļus nākotnes izaugsmei, ieguldot inovācijās un paaugstinot biznesa efektivitāti. Latvija joprojām ir un paliks viens no galvenajiem “Lantmännen Unibake” tirgiem,” norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Baltijā Asso Lankots. 

Tomēr “Lantmännen Unibake” turpinās veikt komercdarbību Latvijā, apkalpojot savus klientus un maizes produktu patērētājus.

“Ražošanas līniju konsolidēšana un modernizēšana ļaus mums ne tikai uzlabot kopējā biznesa un maizes ceptuvju efektivitāti, bet arī veicināt produktu kvalitāti. Apzināmies šī lēmuma ietekmi uz uzņēmuma darbiniekiem Latvijā, tādēļ darīsim visu, lai pārmaiņu procesā darbinieki saņemtu visu nepieciešamo atbalstu, tostarp kompensācijas saskaņā ar valsts likumdošanu un praktisku karjeras atbalstu,” atzīmēja AS “Hanzas maiznīca” vadītājs Uģis Mihņevičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti