Vācijas valdība pārskatīs iecerēto nodevu par gāzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vācijas ministri solījuši pārskatīt plānoto nodevu gāzei, jo atklājies, ka atsevišķi enerģijas uzņēmumi, kas vēlas iegūt daļu no šīs nodevas ienākumiem, patiesībā ieņēmumos guvuši vairākus miljardus eiro.

Vācija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka patērētājiem par gāzi tiks piemērota valsts nodeva, kas veidos 2,4 centus par kilovatstundu.

Šīs nodevas mērķis ir palīdzēt Vācijas gāzes importētājiem, kuriem nākas pirkt dārgāku gāzi no piegādātājiem ārpus Krievijas un kas cieš vērienīgus zaudējumus.

Šī nodeva, kas oficiāli spēkā stāsies 1. oktobrī, sabiedrībā negribīgi pieņemta kā alternatīva, lai palīdzētu novērst enerģijas tirgus sabrukumu. Taču tā izraisījusi sašutumu pēc tam, kad atklājies, ka 12 uzņēmumi, kas reģistrējušies saņemt daļu no šīs nodevas ienākumiem, pusgadā guvuši vērienīgus ieņēmumus.

Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Hābeks atzīst, ka šī nodeva nav paredzēta uzņēmumiem, kuriem draud bankrots. Taču

"noteikti nav pieņemami, ka uzņēmumi, kas guvuši vērienīgus ieņēmumus, arī lūdz cilvēku palīdzību kompensēt nelielo ienākumu kritumu", skaidro Hābeks.

Tikmēr Vācijas finanšu ministrs Kristiāns Lindners intervijā raidorganizācijai ZDF sacīja, ka "ar solidaritātes pasākumu nevar ļaut atsevišķiem uzņēmumiem palielināt savus ienākumus un gūt peļņu."

"Ja būs nepieciešams padarīt šo instrumentu mērķtiecīgāku, lai sniegtu labumu patērētājiem, mēs nekautrēsimies veikt šādus labojumus," uzsver Lindners.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti