Vācijas lidostu darbinieku streika dēļ atcelti tūkstošiem lidojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piektdien vairāku Vācijas lidostu darbinieki ir uzsākuši 24 stundu ilgu streiku. Viņi pieprasa atalgojuma palielinājumu. Streika dēļ ir atcelti tūkstošiem avioreisu, bet simtiem tūkstošiem pasažieru nāksies atcelt savus ceļojumu plānus.

Septiņu Vācijas lidostu apkalpojošais personāls un apsardzes darbinieki piektdien neieradās darbā, atsaucoties viņu intereses aizstāvošās arodbiedrības "Verdi" aicinājumam piedalīties streikā.

Vācijas lidostu darbinieku streika dēļ atcelti tūkstošiem lidojumu
00:00 / 02:23
Lejuplādēt

Darbinieki pieprasa algas pielikumu

Arodbiedrība pieprasa, lai pieaugošās dzīves dārdzības dēļ lidostu darbiniekiem palielinātu atalgojumu par vairāk nekā 10%, taču līdz šim sarunas ar federālo valdību un federālo zemju valdībām nav nesušas cerētos rezultātus. Arodbiedrība paziņoja, ka šis ir brīdinājuma streiks.

Streika dēļ pilnībā vai daļēji paralizēts darbs lidostās Frankfurtē pie Mainas, Minhenē, Štutgartē, Hamburgā, Dortmundē, Hannoverē un Brēmenē.

Vācijas lielākās lidostas Frankfurtē pie Mainas operators paziņoja, ka piektdien ir atcelti visi regulārie pasažieru lidojumi. Parasti šī lidosta dienā apkalpo aptuveni 1000 lidojumu un 130 000 pasažieru.

Pilnīgi visi pasažieru reisi ir atcelti arī valsts otrajā lielākajā lidostā Minhenē.

Minhenes lidostas vadītājs un Vācijas Gaisa transporta asociācijas prezidents Josts Lammerss sacīja, ka streiks radīs ne tikai lielus finansiālus zaudējumus, bet arī sabojās daudzu ceļotāju ieplānotās brīvdienas.

"Šodien Minhenes lidostā bija paredzēts apkalpot vairāk nekā 90 tūkstošus pasažieru un vairāk nekā 700 lidojumus, kurus nācās atcelt.

Šajās dienās sākas Bavārijas karnevāls, tāpēc, manuprāt, šis streiks ir pilnīgi netaisnīgs un pārmērīgs. Tā dēļ cieš ģimenes un pasažieri, kuri gatavojās doties nedēļu ilgās brīvdienās. Tagad viņi nevarēs ceļot, ļoti iespējams, ka viņi arī nevarēs pārrezervēt aviobiļetes. Mēs pieņemam, ka normāls lidostas darbs atsāksies sestdienas rītā, jo streiks noslēgsies naktī no piektdienas uz sestdienu," Lammerss sacīja intervijā raidsabiedrībai ARD.

Smaga nedēļa Vācijas aviācijas nozarei

Streika laikā Minhenes lidosta turpinās apkalpot lidmašīnas, kas nogādās palīdzības kravas zemestrīcēs cietušajiem Turcijā un Sīrijā.

Lidostā varēs nolaisties arī lidmašīnas ar ārvalstu līderiem, kuri piedalīsies Minhenes drošības konferencē.

Šī ir izaicinājumiem bagāta nedēļa Vācijas aviācijas nozarei. Trešdien Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" datorsistēmu problēmu dēļ bija spiesta atcelt vai pārvirzīt simtiem iekšzemes un starptautiskos lidojumus.

Savukārt ceturtdien bija traucēta vairāku Vācijas lidostu mājaslapu darbība, kas varētu būt saistīts ar koordinētu kiberuzbrukumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti