Vācijas Federālā banka: Valstī var iestāties recesija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vācijas ekonomikā šogad varētu iestāties recesija, pirmdien, 19. augustā, atzina Vācijas Federālā banka jeb Bundesbanka.

Tā norādīja, ka patlaban nesaskata pazīmes, ka vasaras laikā jeb trešajā ceturksnī Eiropas lielākā ekonomika būtu atguvusies un uzrādījusi izaugsmi pēc iekšzemes kopprodukta samazināšanās šī gada otrajā ceturksnī.  

Vācijas Federālā banka: Valstī var iestaties recesija
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Ekonomikā tehniskā recesija tiek konstatēta, kad valsts iekšzemes kopprodukts samazinās divus ceturkšņus pēc kārtas. Saskaņā ar sākotnējiem datiem, Vācijas ekonomika laikā no aprīļa līdz jūnijam saruka par 0,1%.

Ja situācija neuzlabosies arī pašreizējā ceturksnī no jūlija līdz septembrim, tad Vācijas ekonomikā ieslīgs tehniskajā recesijā.

Šāda iespēja pastāv, un iekšzemes kopprodukts atkal varētu mazliet sarukt, pirmdien atzina Bundesbanka. Tas saistīts ar vājiem eksporta rādītājiem, turpina samazināties rūpnieciskās ražošanas apjomi.

Vienlaikus ekonomikas rādītājus līdzējis uzlabot patēriņš un celtniecība. Vācija ir atkarīga no eksporta, un to ietekmējis globālās izaugsmes tempu kritums, kā arī tirdzniecības konfliktu un “Brexit” radītā neskaidrība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti